Rómeó és Júlia - musical az Operettszínházban

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A Rómeó és Júlia a világirodalom legromantikusabb és legtragikusabb darabja. Ennél jobb téma nem is kell egy jó musicalhez, hiszen van benne minden: gyûlölet, szerelem, félreértés, halál, szabadság.
Írta: | 2004. 02. 05. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A kifinomult francia ízlés minden korszakban meghatározó volt a gasztronómia, a divat, a formatervezés, és ugyanígy a kultúra, a művészetek terén is. Ez a hatás az utóbbi években elérte a zenés színházakat is. Párizs vegykonyháiban új színekkel, ízekkel gazdagodott a musical.

A szépség, játékosság, érzelmesség kultusza átitatta és átlelkesítette a kihűlőfélben levő, fejlődésében megrekedt angolszász műfajt; és a szűk, színházba járó rétegnek szóló csemege helyett a közösségi esemény rangjára emelte. A sok ezer férőhelyes Sportpalotában vagy a Kongresszusi Palotában óriási szériákban láthatta a közönség a Párizsi Notre Dame vagy legutóbb a Rómeó és Júlia című musicaleket.

A Shakespeare színműve alapján készült mű története mindenki számára ismerős. Gérard Presgurvic, a zeneszerző és egyben szövegíró, így nyilatkozott az alkotásról: 


"A Rómeó és Júlia a világirodalom legromantikusabb és legtragikusabb darabja. Ennél jobb téma nem is kell egy jó musicalhez, hiszen van benne minden: gyűlölet, szerelem, félreértés, halál, esküvő, szabadság. Mindezen túl arra törekszem, hogy a Rómeó és Júlia ürügyén sok-sok új és aktuális érzést fedezzek fel magamban."

 
A címszerepben: Dolhai Attila és Szinetár Dóra

A legközelebbi előadás időpontja: február 13. Péntek 19:00

1065 Budapest Nagymező utca 17. T: 312 48 66


Az előadás kulturális védnöke a Francia Intézet.

Az eredeti jogok tulajdonosa, a Glem Gerard Louvin és a City Lights Entertainment engedélyével. Magyarországi jogok: Pentaton - Lőrinczy György Gerard Presgurvic Rómeó és Júlia című musicaljét eredetileg a párizsi Palais des Congres-ben, Franciaországban mutatta be a Glem Gerard Louvin, 2001. január 19-én. Rendező: Redha, Díszlet: Petrika Ionesco, Jelmez: Dominique Borg, Világítás: Antonio de Carvalho.

A Rómeó és Júlia nemzetközi képviselete: City Lights Entertainment Fax: +44 (0) 2073234371 E-mail: enquiries@citylights.uk.com

A Budapesti Operettszínházban 2004. január 23-án bemutatott előadás a szerző által jóváhagyott eredeti magyar változat.

Rómeó - Dolhai Attila eh.

Júlia - Szinetár Dóra

Tybalt - Szabó P.Szilveszter

Escalus, Verona hercege - Németh Attila

Capulet - Csuha Lajos

Capuletné - Janza Kata

Montague-né - Csengery Ottília

Dada - Náray Erika

Lőrinc barát - Földes Tamás

Mercutio - Bereczki Zoltán

Benvolio - Mészáros Árpád Zsolt

Paris - Homonnay Zsolt

Közreműködik A Musical Ensemble, a Pesti Broadway Stúdió növendékei, G. Szabó Sándor, Langer Soma, Makay Andrea, Sz. Nagy Ildikó, Ullmann Zsuzsa
Vezényel - Kesselyák Gergely, Makláry László

Olvass tovább

Hozzászólások