Szabadidő

Halle Berry

Miután részt vett a Miss USA választáson, Halle Berry modellnek állt, s ez hozta meg neki az elsõ TV-s szerepet az 1989-es "Living Dolls" címû sorozatban.





Az 1969-ben született, feltűnően csinos és elegáns afrikai-amerikai szépség gyorsan híressé vált a szakmában, főleg azért a beleélésért, amivel szerepeit eljátssza, még azután is, miután a kamerákat kikapcsolták. Ezt a technikát több kollega nem szerette, főleg amikor bejelentette, hogy több napig nem fog fürödni, hogy minél hitelesebben játszhassa a crack-függő lányt az 1991-es Spike Lee filmben, a Dzsungellázban. Ugyanakkor ez a mozi hozta meg neki az igazi áttörést. A következő évben Eddie Murphy szerelmét játszotta a Bumerángban, majd 94-ben Kőkobaki Sharon Stone-t alakította a Flintstone család megfilmesítésében. A közönség és a kritikusok is kedvelték Berryt, 1998-as játéka a Bulworth-ben csak növelte a rajongótáborát. Sajnos az összes dicséretet beárnyékolta az az eset, amikor 2000. február 23-án átment a piroson, ütközött egy kocsival, majd otthagyta a helyszínt. Nemsokára bemutatott következő filmjében többek között John Travolta lesz a partnere.


Azóta persze ismét jól van, miután idén megkapta a hőn áhított Oscart, Bond-lány lett belőle, és talán házassága is helyreáll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top