Szabadidő

Antonio Banderas

Banderas a latin szívtipró tökéletes megszemélyesítõje. Az 1960-ban, a spanyol Malagában született színész profi focista akart lenni, egészen addig, míg egy törött láb karrierjét is kettétörte 14 éves korában.





Színjátszásleckéket vett, majd csatlakozott egy vándorszínházhoz, amely Spanyolországot járta. Munkája elismeréseként felvették a Spanyol Nemzeti Színházba. Itt figyelt fel rá Pedro Almodóvar, aki leszerződtette „Laberinto de Pasione” című filmjébe, majd ugyanezen rendező „La Ley del Deseo” című filmjében egy meleg férfit játszott. Ebben egy férfival is kellett csókolóznia. Almodóvar több filmjében szerepelt, olyanokban, mint a Matador, a Tűsarok, és az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén, melyek a rendezőnek is igazi világsikert hoztak. Madonna mellett nagy feltűnést keltett első nemzetközi filmjében, a Madonnával az ágyban című moziban. A következő évben – még mindig minimális angoltudással – játszott első amerikai készítésű filmjében, a Mambó királyaiban.




1993-ban tett szert nagyobb népszerűségre, amikor a Philadelphia című műben Tom Hanks szerelmét alakította. Olyan mozikban szerepelt ettől fogva, mint az Interjú a vámpírral, a Desperado, az Evita, és a Zorro. 1999-ben jelent meg az első rendezése, a Tűzforró Alabama, amiben Melanie Griffith játszotta a főszerepet, aki Banderas felesége 1996 óta. Nemsokára láthatjuk Angelina Jolie-val az Eredendő bűn című filmben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top