Szabadidő

Napóleon szülõföldje

Napóleon szülõföldje, 1000 kilométeres tengerpartjával csaknem 20%-át teszi ki Franciaország partjainak. A vadgesztenyés sziget a nyaralók paradicsoma. Eldugott sziklás öblök és széles homokos strandok váltják egymást a hegyek lábánál.






Kattints a képre!
A kristályosan áttetsző tenger a legtisztábbak közé tartozik a világon. A Földközi-tenger nyugati részének szívében, 170 km-re a francia, 80 km-re az olasz partoktól. Éghajlata mediterrán, az évi középhőmérséklet meghaladja a 12 fokot. A tengervíz hőmérséklete lehetővé teszi a fürdést május közepétől egészen október közepéig.







Kattints a képre!
A hőmérséklet augusztusban éri el a csúcspontját: a levegő átlagban 29 fokot és a tenger 25 fokot mutat. Korzika napsütése meghaladja az évi 2700 órát.
Különlegességei: 1047 km-nyi part, 50 kétezer méternél magasabb hegycsúcs (a legmagasabb a MONTE CINTO, 2710 méter). A növényzet, mely a sziget felületének a felét borítja, félig erdő, félig maquis (tipikus korzikai növényzet); és gyakoriak a vizek, tavak, folyók, patakok; ezek miatt érdemelte ki Korzika a zöld sziget nevet.







Kattints a képre!
A görögök KALLISTE-nak (a legszebb) nevezték. Korzika, az ellentétek világa, megérdemli a szépség szigete címet. A tengerből kiemelkedő hegység, változatos és hódító tájakból áll, tengerparti fürdőhelyek, régi és élénk városok, mint Ajaccio, Bastia, Bonifacio, Calvi, Corte, Sartene, a központi hegységek, Agriates sivatag, a keleti síkság, a vörös szinű Calanches de Piana, a Cap Corse zöldes palái és a legdélibb part fehér sziklafalai…
Ennek a kis kontinensnek turisztikai gazdagsága részben a természeti kincsekben, (többek között a Vidéki Természetes Park, amely több mint 300 000 hektárnyi területre terjed ki), valamint valódi kulturális kincsekben és az életművészetben rejlik.





Számos emlékmű és táj tanúskodik a sziget történelméről, élő és nyitott kultúrájáról, melyet évszázados hagyományok tartottak fent és szigetlakói érzelmek ápoltak; kifejezése a hangokban, a zenében és a kézműves művészetben található. A valldához való mély kapcsolódást számos, román és barokk stílusú kápolna és templom fejezi ki, valamint körmenetek és népszokások melyek fenntartják Korzika legeldugodtabb tájain is a mély hitet.
Változatos konyhaművészete, mely sokféle helyi különlegességet javasol, ugyanakkor fejlődik is; különböző turistaprogramok egyesítik a konyhaművészet és a szőlészet felfedezését.





A sziget éghajlata és földrajzi adottságai lehetővé teszik a különböző, természethez kapcsolódó szabadidős aktivitásokat: az egyszerű fürdőzéstól kezdve a hegymászásig, beleértve legkülönfélébb sporttevékenységeket: vízisportok, hegyisportok, lovas és gyalogkirándulások, terepkerékpározás, stb…

Ráadásul a szigeten egész évben sportrendezvények, fesztiválok és kultúrrendezvények zajlanak különböző városokban; ezeknek legtöbbje nemzetközi jellegű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top