Szabadidő

Tunéziai látnivalók

Tunézia az afrikai országok közül az egyik leggazdagabb látványosságok tekintetében. Jó néhány emléket hagytak maguk után az õslakosok és a betelepülõk egyaránt.





Tunisz

A főváros, Tunisz legérdekesebb része, az úgynevezett Medina, a történelmi városrész. Építésének kezdete a VII. évszázadra tehető. Az óváros egészen a 20. századig, a francia megszállásig megőrizte központi szerepét.

A legrégebbi épület itt az Aziuna mecset, amelynek építéséhez kétszáz, Karthágóból származó oszlopot is felhasználtak.
A közelben illatozó Souq l-Attarine, a parfümkészítők utcája. Szintén ezen a területen van a Tourbet l-Bey, a néhai hercegek, miniszterek és tanácsadók hatalmas mauzóleuma.





A Világörökség részét képező Dar l-Haddad, a Medina egyik legrégebbi lakóépülete. A Ville Nouvelle épületével a francia megszállók európai hangulatot költöztettek ebbe a negyedbe. Hangulatos kávéházak és éttermek találhatók itt. Érdemes megnézni a Szent Vincent de Paul katedrálist, amely azáltal vált híressé, hogy tervezői együtt alkalmazták a gótikus, a bizánci és az észak-afrikai építészeti elemeket. A Bardo Múzeumban megismerkedhetünk a punok, a rómaiak, a kora-keresztények és az arabok korának életével.






Sidi Bou Said


Kellemes napot tölthetünk a fővárostól nem messze fekvő tengerparti városban, Sidi Bou Said-ban. Sidi Bou Said a Tuniszi-öböl leglenyűgözőbb városa.

Szűk macskaköves utcái, egységesen kékre festett ablakai és a várost övező sziklák felejthetetlen élményt nyújtanak. A tengerpart gyönyörű és az itt található kávézók és éttermek kellemes időtöltést kínálnak.






Dougga


Dougga a római korból fennmaradt romjairól nevezetes. Ez a város maradt meg a legjobb állapotban, ezért itt lehet igazán átélni a korabeli történelmet. Érdemes a városlátogatáskor idegenvezetőt fogadni. Először A 3500 férőhelyes színházat nézzük meg.

A teátrumot i.e. 188-ban építették, majd nemrégiben teljesen felújították. Ez a színház a júliusi Dougga Fesztivál drámaelőadásainak varázslatos háttere. Innen a Szaturnusz templomhoz érkezünk el egy tizenöt perces séta után, s ha már itt járunk ne hagyjuk ki a Szelek terét sem.






Matmata

Matmata a Csillagok Háborúja forgatása óta híres. A táj valóban sokkal inkább hasonlít űrbéli, mint földi vidékre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top