Szabadidő

Kagylós spagetti

Titkos kedvcsinálásra, érzéki kedv csiholására nincs is jobb, mint ez a kagylós spagetti. Külön elõnye, hogy elkészítése nem változtat izzadt homlokú, fáradt háziasszonnyá.





Hozzávalók

• 500 g spagetti
• 400 g fagyasztott kagyló
• 1 dl olaj
• 2 halászlékocka
• 100 g vöröshagyma
• 300 g sárgarépa
• 2 dl száraz fehérbor
• 1 csomó petrezselyem
• 1 db citrom
• só, őrölt fehér bors


Elkészítése

Az anyagokat megtisztítjuk. A fokhagymát péppé zúzzuk, a vöröshagymát és a sárgarépát kézi mixerrel (ha nincs, sima húsdarálón) finomra vágjuk, ledaráljuk. A zöldpetrezselymet finomra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát, majd a zöldséget, és pár percig pároljuk. Felöntjük a fehérborral, és ugyanannyi vízzel, beletesszük a halászlékockát és felforraljuk. Ha felforrt, beletesszük a még fagyott állapotban lévő kagylót, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük és beleszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet. Az ismételt felforrás után 8-10 percig főzzük.

Amennyiben a leve túl híg lenne, két deka fagyos vajat dolgozzunk össze két deka liszttel, és apró golyók formájában adjuk a párolóléhez, amely besűríti. Amíg a kagyló fő, megfőzzük a makarónit, leöblítjük, forró olajban felforrósítjuk. A megpárolódott zöldséges kagylót összekeverjük a makarónival, és forrón tálaljuk. Ízletességét fokozhatjuk, ha tetejét reszelt sajttal megszórjuk és pár percre forró sütőbe vagy grillbe tesszük. Jól lehűtött száraz pezsgő illik hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top