Szabadidő

Meddig nõ?

“Van egy nõ. Szeret." – írta le számtalanszor Esterházy Péter ünnepelt könyvében. Az Egy nõ kötet lapjain kilencvenhét fejezeten keresztül “sorjázott" a férfi szemszöge. Társadalmunk férfihagyományai és fantáziái még mindig nem engedik, hogy megismerjük a nõi perspektívákat. Azt, hogy nõi szemmel hogyan látható a világ.

A LEGYEN AZ… következő tematikus estje elsősorban a nőkről szól. Arról, hogy milyen a nők szerint a világ: a párkapcsolatok, a szerepjátékok, az ideálok és a csábítások technikái. Vonzások és választások, elvárások és kivárások, karrierek és stratégiák. Meddig nő a nő? És honnantól kezdődik a férfi? Mindezekre a válasz, vagy próbálkozások a válaszra megtudhatók a Trafóban szerdán este 8-tól.





A rendhagyó beszélgetések művészetről, tudományról és hagyományról ezúttal főként a nők gondolatairól szólnak. A vendégek – színésznők, női oknyomozó riporterek, művészettörténészek és írónők – a férfiakat járják körbe, kíméletlen szemmel. Az est végére talán még az ideális férfi fantomképe is összeáll.

A LEGYEN AZ… műsorát immár hagyományosan műelemzések, filmek, zenék és játék színezi.

Házigazda: Bence Ottó és Sebők Marcell

HAVONTA EGYSZER A SZELLEM (F)ELSZABADUL!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top