Szabadidő

Létezik-e…?

Ha jobban belegondolsz, Mikulás, ismertebb nevén Télapó elég vicces figura. De azért mi nagyon szeretjük, hiszen sok ajándékot hoz!

Elképesztő, mennyi hasonlóság van a Mikulás és a rendszergazda között. Gondoltál már erre?






1. Mikulás szakállas, testes és nevetségesen öltözködik
2. Ha kérsz valamit Mikulástól, az esély, hogy megkapod, amit akartál, minimális
3. Mikulás elég ritkán válaszol a levelekre
4. Ha megkérdezed Mikulást, honnan van ez a sok holmija, a válasz az lesz, hogy a manóktól
5. Mikulás fütyül a határidőkre
6. A szülők földöntúli képességekkel ruházták fel Mikulást, de ők végezték el a munkáját
7. Senki sem tudja, kinek tartozik Mikulás elszámolási kötelezettséggel
8. Mikulás összességében túl sokat nevet
9. Mikulás simán beleavatkozik üzleti dolgaidba
10. Csak az őrültek szidják Mikulást a füle hallatára 







Miért nem létezhet a Télapó?


Nos, nézzük a tényeket:

1. A rénszarvasok egyik ismert faja sem képes repülni. Igaz, még körülbelül 300,000 élő faj nincs áthatóan tanulmányozva, ezek többsége azonban valamilyen baktérium. De ez nem zárja ki TELJESEN a repülő rénszarvasok létezését.

2. A világon 2,5 milliárd gyerek van (18 év alatti személy). A Télapó nem látogatja meg a muzulmán, hindu, zsidó és buddhista gyerekeket, ami ezt a számot 85%-kal csökkenti, tehát marad 375 millió gyerek. Háztartásonként átlagosan 3,5 gyerek van, ami 107 millió házat jelent. Tételezzük fel, hogy lakásonként legalább 1 jó gyerek van.





3.
Télapónak, a különböző időzónák, és a Föld forgása miatt 31 órája van, hogy az ajándékokat szétossza, feltételezve, hogy Keletről Nyugat felé halad (ami logikus). Ez másodpercenként 1240 lakást jelent. Tehát lakásonként 0,8 ezredmásodperce van arra, hogy megálljon, kiszálljon a szánból, leugorjon a kéményen, lerakja az ajándékokat, a kéményen visszamásszon, beszálljon a szánba, és a következő házhoz menjen. Ha feltételezzük, hogy a 107 millió háztartás a világ különböző részein található, akkor az háztartásonként 0,78 mérföldet, összesen 83,6 millió mérföldet jelent. Ekkor még nem számoltuk bele azt, amit 31 óránként egyszer mindenképpen csinál mindenki, valamint az étkezést, stb.
Ez 967 mérföld/másodperces átlagsebességet követel, ami a hangsebesség 4700-szorosa. Összehasonlításképpen, a leggyorsabb ember által készített jármű, az Ulysses űrszonda mindössze 27,4 mérföldet tett meg másodpercenként. Egy hagyományos rénszarvas legjobb esetben is csak 15 mérföldet képes futni óránként.





4.
A játékok súlya újabb érdekes eredményhez vezet. Ha minden gyerek csak egy közepes méretű lego csomagot kap (1 kg), az 375.000 tonnát jelent, és akkor még nem számoltuk Télapót, aki az állítások szerint igencsak túlsúlyos. A földön egy hagyományos rénszarvas maximum 150 kg-t képes húzni. Feltételezve, hogy a “repülő rénszarvasok” ennél ügyesebbek, és tízszer ennyit bírnak el, akkor is 250.000 rénszarvasra van szükség, nem pedig 6-8-ra, ahogyan azt a szemtanúk állítják. A sok rénszarvas persze tovább növeli a szán súlyát, ami most már 435.430 tonna. Ismét összehasonlításként: ez a Queen Elizabeth hajó súlyának ötszöröse.





5.
Egy 435.000 tonna súlyú test 967 mérföld/óra sebesség mellett óriási légellenállásba ütközik, ami felizzítja a szarvasokat, mint ahogyan a Föld légkörébe lépő űrhajó is felizzik. Szarvasonként 14,3 quintillió Joul/mp energia szabadul fel, ami a szarvasokat és a szánt azonnal lángba borítja, és az egész fogat 3,26 ezredmásodperc alatt megsemmisül.

Röviden: ha valaha létezett is Télapó, most már biztos nem él.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top