Szabadidő

Mentett vidrakölykök az Állatkertben

Õszi kirándulásnak ajánljuk a Fõvárosi Állatkertet, ahol két vidrakölyökkel több állatban gyönyörködhetnek a gyerekek és az állatkedvelõk.




Két hím vidrakölyköt találtak Tiszasüllyén, a Közép-Tisza Tájvédelmi Körzet területén. Anyjuk valószínűleg elpusztult, ezért az apróságok árván maradtak. A körülbelül három hónapos, szopós kölykökre a biztos halál várt volna, ha nem találják meg őket időben. Így azonban értesítették a Vidrákért Alapítvány elnökét, aki a budapesti Állatkert állatorvosával azonnal a helyszínre utazott és az Állatkert karanténjába szállították a vidrákat, ahol táplálásukról és további ápolásukról az állatkert munkatársai gondoskodnak. Mindketten épen és egészségesen úszták meg a kalandot. További sorsukról a Természetvédelmi Hivatallal közösen dönt az Állatkert. A kölykök létezése is annak bizonyítéka, hogy a Tisza vidékén a súlyos ciánszennyezés után ismét szaporodnak a vidrák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top