Szabadidő

Tupac Shakur

1996-ben ezen a napon lõtték meg Tupac Shakurt Las Vegasban egy Mike Tyson mérkõzés után. Tupac hat nap múlva életét vesztette a kórházban. A néhai rapper és színész, akit az Utolsó belövés címû filmbõl is ismerhetünk, 1971. június 16-án született.






  2  
A zenészként 2Pac néven szereplő rapper élete nem kezdődött zökkenőmentesen. Anyja éppen akkor került börtönbe, amikor terhes volt fiával. Később Kaliforniába költöztek, ahol utcai zenéléssel töltötte idejét. Első albuma 1991-ben jelent meg 2Pacalypse Now címen. Az album egyes számait cenzúrázták a szövegek miatt. Első nagyobb sikerét 1993-ban aratta az I Get Around című számmal. Több filmben is szerepelt, de színészi karrierjének nem tett jót, amikor megtámadott egy rendezőt. Ezért 15 nap börtönt is kapott. A rendőrséggel amúgy is gyakran meggyűlt a baja, már 1992-ben és ’93-ban is letartóztatták. Az 1996-os albuma, és a rajta szereplő duett Dr. Drevel (California Love) nagy siker volt. Még ebben az évben meg is halt, 6 nappal azután, hogy Las Vegasban lelőtték Mike Tyson meccse után. Az ügyet azóta sem oldották meg, mivel 1998-ban a gyilkosság fő gyanúsítottját is lelőtték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top