Szabadidő

A leskelõdõ

Joel Campbell FBI-ügynök (James Spader) hosszú éveken át pszichopata gyilkosok után nyomozott Los Angelesben, ám most úgy érzi, elérkezett a visszavonulás ideje.




Az összetört és kiborult ember stresszmentes, új életet próbál kezdeni Chicagóban. Ám nem olyan könnyű a bűnügyekkel terhes múlttól megszabadulni. Még csak néhány hónapja, hogy letelepedett a városban, amikor kiderül, a lakosságot borzalmas gyilkosságok sorozata tartja rettegésben. Campbell számára azonban a legszörnyűbb felismerés, hogy mind ugyanazt az émelyítően ismerős mintát követi, mely kétségtelenül egyetlen ember, David Allan Griffith (Keanu Reeves) keze nyomát viseli. Griffin éveken át volt szálka Campbell szemében, mert Los Angelesben mindig kisiklott a keze közül, de most mégis ő jött utána Chicagóba.

Griffin a fiatal nők könyörtelen legyilkolását csupán egy ördögi játszma részének, a Campbell és közte zajló macska-egér játék ürügyének tekinti. Mindegyik gyilkosság előtt elküldi a nyomozónak a következő kiszemelt áldozat fényképét, és arra biztatja, hogy találja meg, mielőtt újra lecsapna. Campbellt ezek a gyilkosságok egy-egy múltbeli kudarcára emlékeztetik, és felszínre tör benne a veszteség és kiúttalanság érzése, melyet eddig megpróbált elnyomni. Griffin számára régi ellenfele válogatott kínzása az egyetlen ok a gyilkolásra. Gondosan megrendezi a nagy finálét, utolsó bűntettét, mely szembesíti Campbellt a múltjával, s ha a nyomozónak nem sikerül időben megállítani, végül ő maga lesz az áldozat…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top