Szabadidő

Nõk a ligetben

Gyermekkorunk kedvelt eszközét, a rollert is kipróbálhatják szeptember nyolcadikán tíztõl az Országos Nõi Sportfesztivál résztvevõi a Népligetben, a Vajda Péter utcai Fradi pályán.

Persze akadnak hagyományos sportok is mint a futás, gyaloglás, úszás, foci, kézilabda, utcai kosárlabda, asztalitenisz, tollaslabda. A mérkőzések szüneteiben a vagányabb hölgyek kötelet húzhatnak, ugrálhatnak a gumiasztalon, a többiek próbára tehetik ügyeségüket célbadobásban, célbarúgásban, hullahopp karikázásban, ugrálókötelezésben, a hungarofitt tesztet teljesítők pedig képet kaphatnak edzettségi állapotukról. A zenés mozgást kedvelőknek órát adnak a primatornások, az aerobic számos fajtájában -funky, step, slide, gumiszalag, kick-box, streching- tartanak nyílt órát neves trénerek, és mintegy 30 fitball labdán is gyakorlatozhatnak tanárok útmutatásai alapján. Az uszodában az aqua fitnesst lehet kipróbálni oktatók segítségével. Kevésbé ismert sportágakat is népszerűsítenek a szervezők, mint a lábtoll-labdát, floorballt, rockett-ballt, footbaget és a krokkettet.

A sportolásban elfáradt izmokat masszőr veszi kezelésbe, de a nézelődőknek is kínálnak programot: tanácsot kaphat aki fogyni kíván, koleszterinszintet mérnek, intim tornát tartanak szakemberek, és számos, az egészséges életmódhoz kapcsolódó terméket is bemutatnak, kóstoltatnak a sporttelepen. Vendégként kilátogat a rendezvényre Esztergályos Cecília, Kovács Kati és Für Anikó, akik maguk is mezt, tornacipőt húznak és együtt mozognak a többiekkel.

A nap végén persze eredményt is hirdet a rendező Magyar Szabadidősport Szövetség, hiszen a versengésért, a részvételért pontok is járnak, de a pontgyűjtésnél talán sokkal fontosabb, hogy a hölgyek olyan sportágakat is kipróbálhatnak ezen a napon amit eddig még gondolatban sem mertek.

További információ: Magyar Szabadidősport Szövetség: Telefonszám: 06-1-342-9368, vagy 342-8315.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top