Szabadidő

A nap menüje (08. 28.)

Nyárvégi menünk fõfogása pulykanyárs gombával, desszertnek idénygyümölcsöt ajánlunk; körtét, szõlõt, szilvát.





Pulykanyárs gombával


Hozzávalók:

• 400 g pulykamellfilé
• 300 g gomba
• só, szerecsendió, szójaszósz


Elkészítés:

A pulykamellet megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd sasliknyársra húzható egyforma kockákra feldaraboljuk. Enyhén megsózzuk, frissen reszelt szerecsendióval megszórjuk, kevés szójaszósszal meglocsoljuk, és fóliába jól göngyölve egy éjszakán át érleljük. Sütés előtt a nyársra húzható gombák szárait kitörjük, a gombafejeket alaposan megmossuk, majd a vizet lecsöpögtetjük róluk. A pácolt húskockákat és a gombafejeket váltakozva nyársra húzzuk, és 170 °C-ra előmelegített olajban 10-15 perc alatt készre sütjük. A nyársakat hurkapálcikákból is készíthetjük. A méretük akkora legyen, hogy a serpenyőbe beleférjen. A nyársakat burgonyapürével vagy zöldségkörettel tálaljuk.

Jó tanács:


A nyársakat olajsütőben is megsüthetjük, vagy akár faszénparázs fölött is. A gombaszárakból másnap reggelire készíthetünk gombás tojást, vagy belerakhatjuk töltelékekbe, illetve párolt húsok, levesek, rizses ételek főzéséhez is felhasználhatjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top