Szabadidő

Az ifjúság édes madara

"Egész életemben az a rögeszme kísértett, hogy vágyni valamire, vagy igazán szeretni valamit, egyet jelent azzal, hogy az ember sebezhetõvé válik." (Tenesse Williams)

Így a lehetősége, sőt talán a bizonyossága is megvan annak, hogy elveszítse, amit a legjobban kíván. Ez az akadály mindig jelen volt és jelen lesz, s állandó jelenléte súlyosan korlátozza azt, hogy megkapjak vagy megvalósítsak bármit abból, amire vágyom. – így folytatódik az író idézete önmagáról.

Tenessee Williams (1911-1983) 1959-ben írott Az ifjúság édes madara című darabja a szerelem, csalódás, menekülés, hatalomvágy, kiszolgáltatottság, a tisztaság és az elveszett boldogság utáni vágyakozás ma is érvényes kérdéseivel foglalkozik. A művet a Nemzeti Színház Kamaraszínháza, a Katona József Színház 1965. május 7-én mutatta be Mezei Mária és Sinkovits Imre főszereplésével. A Várszínház előadásában a darabot ma is a hajdani szereposztáshoz méltó, kiváló művészek keltik életre. Az idősödő filmsztár szerepében Béres Ilona, a lecsúszott szépfiú szerepében Kaszás Attila lép színre, akit először láthatunk a Nemzeti színpadán.

Az előadás vasárnap délután (május 6.) 15.00 órakor megtekinthető a Magyar Színház Kamaraszínházában (1014 Budapest, Színház utca 1-3.).

Következő előadás: május 20. Telefon: (06-1)375-8649

Jó szórakozást!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top