Szabadidő

Bíbor folyók

A világtól távol, a hegyek között egy közrendõr sírrongálási ügyben nyomoz. Tõle csupán nyolc kilométerre, a völgyben megbúvó egyetem közelében, a Párizsból érkezett szuperzsaru (Jean Reno) egy különös gyilkosságot igyekszik megfejteni.

Az áldozatot, az egyetem tanárát, embrionális pózban egy függőleges sziklafalra kötötték; de előtte levágták mindkét kezét, és kivájták a szemét.

Az egyetem zárt világában, a félhomályos könyvtárban és az ódon irodákban a felügyelő különös titkok nyomába ered. Nem is sejti, hogy a néhány faluval odébb zajló nyomozás és az ő esete összefügg. Újabb, kegyetlenül meggyilkolt áldozatokra bukkannak. Az ügy felderítésében – és a párizsi rendőr szívében – egyre nagyobb szerepet kap Fanny, a helyi hegyimentő. Amikor a két detektív találkozik, és rájönnek, hogy a sírfosztogató és a sorozatgyilkos ugyanaz a személy, az ügy nem lesz egyszerűbb – és csak kicsivel kerülnek közelebb a misztikus, vérfagyasztó eset megoldásához.

Főszereplők: Jean Reno, Vincent Cassel, Nadia Fares

Rendezte: Mathieu Kassovitz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top