Szabadidő

Talpig majom

A képregény készítés a világ legjobb mókája: de elõre nem látható veszélyeket rejt. Stu (Brendan Fraser) például igazi sztár lett, de a majom, akit õ rajzolt életre nemcsak a nappalait, hanem az éjszakáit is meghódította.

Nem tud nem a figuráival álmodni. Amikor pedig egy hatalmasra fújódó gumimajom miatt autóbaleset éri, és kómába esik, a túlvilági lények között is ott várja teremtménye, a nagyszájú, rosszmájú és kisstílű majompofa.

A túlvilágon már nagyon várták Stút. Az élők rossz álmai itt ugyanis valóra válnak, és a lenti korhely alakok szeretik az izgalmas társaságot. A bizarr kompánia összes tagja tudja, hogy az új lakó csak átmeneti vendég. Stu vissza szeretne jutni a Földre, ahol hű szerelme (Bridget Fonda) várja őt. Már csak azért is, hogy megelőzze a rámenős makit, aki szintén az ő porhüvelyére pályázik. Elszánt versenyfutás kezdődik: testek és lelkek cserélnek gazdát, a nagy felfordulásban még maga a halál (Whoopi Goldberg) is elveszti a fejét. De aztán kap másikat…

A Karáncsonyi lidércnyomás rendezője ismét hatalmas fantáziával teremtett álomvilágot, melyben élő szereplők és komputer-generálta figurák játszanak együtt.

Rendezte: Henry Selick

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top