Grill

3 szuperkönnyű recept az olasz macsótól

Adott egy vérbeli olasz macsó, aki ráadásul főzni is tud, ezentúl pedig nekünk is megmutatja, hogy mire képes a sárm a konyhában. Édes élet David Roccóval.

PANZANELLA – TOSZKÁN KENYÉRSALÁTA

David Rocco

Hozzávalók:

  • 8 szelet szikkadt toszkán kenyér
  • 10 félbevágott koktélparadicsom
  • 1 lila hagyma, vékonyan felszeletelve
  • 1/2 csésze extra szűz olívaolaj (120 ml)
  • 2 evőkanál vörösborecet (30 ml)
  • 4 friss bazsalikomlevél
  • só, bors az ízesítéshez

A szikkadt toszkán kenyérszeleteket merítsük egy tál vízbe.

Kezünkkel nyomkodjuk ki az összes vizet, amit a kenyér magába szívott. Tépkedjük össze a kenyeret kisebb darabokra és tegyük az egészet egy nagy tálba.

A koktélparadicsomok levét nyomjuk bele a tálba, mielőtt a kenyérhez kevernénk a félbevágott paradicsomokat.

Keverjük hozzá a lilahagyma-szeleteket, a szűz olívaolajat és a vörösborecetet.

Tépkedjük össze a bazsalikomleveleket, és dobjuk bele a salátakeverékbe, majd sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint. Jól keverjük össze!

Hagyjuk néhány órán át a hűtőben állni, hogy az ízek jól összeérjenek. Legjobb, ha csak másnap tálaljuk.   

4 adag lesz belőle.

STRACOTTO AL CHIANTI – CHIANTIBAN PÁROLT MARHAHÚS

David Rocco


Hozzávalók:

  • 900 g pörköltnek való marhahús 2,5 centis kockákra vágva
  • 2 nagyobb darabokra vágott lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1/2 csésze extra szűz olívaolaj (120 ml)
  • 3 csésze chianti bor (700 ml)
  • 2 evőkanál egész szemes bors
  • só az ízesítéshez

Egy edényben forrósítsuk fel az extra szűz olívaolajat. Amikor forró, tegyük bele a marhahúst, a lila hagymát és a fokhagymát. Pirítsuk a húst körülbelül 2 percig. Gyakran kevergessük meg!

Öntsük hozzá az összes bort! Ennek a mennyiségnek el kell lepnie a húst. Ízesítsük sóval és szemes borssal! 

Melegítsük, amíg a bor forrni kezd, ezután vegyük le a lángot, és hagyjuk párolódni körülbelül 2 órán át.

4 adag lesz belőle.

INSALATA DI FAGIOLI E TONNO – BABOS, TONHALAS SALÁTA

David Rocco


Hozzávalók:

  • 2 x 540 ml konzerv cannellini bab (fehér bab), a leve leöntve, leöblítve
  • 400 g olajban vagy vízben eltett konzerv tonhal, a leve leöntve
  • 1 felkarikázott zellerszár
  • 1/2 citrom
  • 1/2 csésze extra szűz olívaolaj (120 ml)
  • só, bors

Keverjük össze a cannellini babot, a tonhalat és a zellert egy salátástálban.

Csavarjuk rá egy fél citrom levét, öntsük hozzá az extra szűz olívaolajat! Sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint. Jól keverjük össze!

4 adag lesz belőle.

Édes élet a TV Paprikán David Roccóval

David Rocco Május 16-tól minden hétköznap 16:30-tól

Csatlakozzon David Roccóhoz, aki körbebiciklizi, motorozza és kocsikázza Firenze utcáit, és ihletet merít a mosolygó arcokból és az ezernyi friss hozzávalóból! A TV Paprika legújabb, kanadai ismeretterjesztő filmsorozata, az Édes élet David Roccóval május 16-tól minden hétköznap 16:30-tól látható a csatornán.

Firenzébe látogatva az embert akaratlanul is magával ragadja a város gazdag ízvilága, fantasztikus konyhaművészete és építészeti csodái. Mint a reneszánsz szülőhelye, a város mindenkire inspiráló hatással van, főleg ha ételről esik szó. A kanadai születésű olasz séfnek Firenze olyan, mint egy játszótér, ahol belevetheti magát az olasz ételek és barátok nyújtotta édes életbe. Az édesanyjától tanult vagy utazásai során megismert tradicionális olasz ételeket Rocco gyorsan és cseppet sem hagyományosan készíti el, ezzel adva nekik új és modern aromát.

Az Édes élet David Roccóval nemcsak az ételek elkészítéséről szól, hanem az olasz tájakról, piacokról, családi vacsorákról vagy éppen születésnapokról, egyszóval az olasz kultúráról. David minden nézőt könnyedén elbűvöl mosolyával, közvetlen, könnyed stílusával és azzal az egyszerűséggel, ahogy a főzés rejtelmeibe beavatja az érdeklődőket. Az összes epizód az ételkészítésen kívül egy-egy kis történetet mesél el, amelynek főszereplője David és csinos felesége Nina, nem ritkán három gyermekük is, Emma, Giorgia és Dante. A mellékszereplők pedig olyan emberek, mint például az alapanyagot szolgáltató borászok, hentesek, sajtkereskedők, zöldségesek, vagy éppen Davidék barátai, rokonai.

A kanadai színész és producer David Rocco Torontóban született, itt ismerkedett meg először az olasz konyha ízeivel. Az országos hírnevet az Édes élet David Roccóval (David Rocco’s Dolce Vita) hozta neki, ezt a műsort több mint 150 országban sugározták. Ezt követően számos más műsorba kezdett, közülük az egyik a gasztronómiai és utazással kapcsolatos témakörök egyvelegéből létrehozott Avventura: Journey in Italian Cuisine volt. David Rocco szabadidejében sem lustálkodik, már három könyvet publikált.

„I’m not a chef, I’m Italian.”
(Nem vagyok séf, olasz vagyok)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top