Trend

Végtelen tenger a szép bõrért

A tenger hullámai, a sós illat, a párás szél, a vízben élõ algák és más élõlények akár a varázslók, úgy újítják meg lelkünket és testünket.





A tengeri só hatásairól talán nem is lehet már újat mondani. Ez az, amivel a leginkább egészségesen ízesíthetjük ételeinket. A tengervíz sós párája az allergiás tünetek legjobb ellenszere. A tengeri fürdő elbánik szinte minden nőgyógyászati problémával. Ráadásul a víz összetétele a bőrnek is jót tesz, a végtelen vízben való úszás pedig felfrissíti, pihenteti a lelket és a szellemet. Nem véletlen, hogy szinte mindenki a tengernél szeretne nyaralni.






Thalasso-terápia


A ma igen sokféle elérhető wellness-kúra közül az egyik legkellemesebb és leghatásosabb a thalasso-terápia.
A módszert egy francia orvos alkalmazta először 1867-ben, és azóta szinte kötelező eleme a wellness szolgáltatásoknak. A tengervizet azonban már Hippokratész is gyógyhatásúnak tartotta!





A tenger görög nevéről elnevezett eljárás során minden jót felhasználnak, amit a sós végtelen nyújtani tud. Agyagpakolás, algákkal kezelés, tengervizes fürdő.
A terápia egyszerre vitalizál és méregtelenít, így igazi energiával tölt fel.

A méregtelenítő hatás következtében a bőr láthatóan szebbé, feszesebbé válik. Köszönhető ez magának a sónak, de az algáknak is! A tengeri algák nagyon magas koncentrációban tartalmazzák a bőr számára szükséges ásványi anyagokat, így javítják a bőr szerkezetét és az anyagcserét. Néhányuknak ráadásul antibakteriális hatása is van.






Ha pedig otthon is szeretnél ilyen remek kezelésben részesülni: válaszd a tengeri sós fürdőt vagy olyan kozmetikumokat, amelyek a tenger anyagait tartalmazzák. Az eredmény fantasztikus lesz!

 






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top