Trend

A kéz formája I.

A kiromantia elsõ lépése a kéz formájának és méretének vizsgálata. Ilyenkor a kéz egészét, a tenyér és az ujjak arányát, a csontozatot vesszük figyelembe.

1. Primitív vagy elemi kéz
Jellemzője: vaskos, széles ormótlan ujjak, amelyek rövidebbek, mint a tenyér

Jellem: Szűk látókörű, nehéz felfogású, makacs személyiség, akit nem könnyű meggyőzni, még akkor sem, ha legbelül tudja, hogy nincs igaza. Vágyai, szexualitása erőteljes, az ösztönei diktálnak. A megérzések helyett inkább a tapasztalataira hagyatkozik, és a járt utat nem szívesen cseréli fel a járatlanért. óvatos duhaj, képes lelkesedés nélkül is dolgozni, és bármilyen nehéz, piszkos, kényelmetlenséggel járó feladatot elvégezni. Ha megfelelő partnerre talál, aki elfogadja egyszerűségét, a puccos dolgoktól való irtózását és azt, hogy nem a szavak embere, boldog lehet mellette. Fő jellemvonása a stabilitás, akit kiválasztott, vagy akiről úgy érzi, hogy megfelel a számára, ahhoz hűséges.






A praktikus kéz tulajdonosa erős személyiség

 

2. Praktikus vagy specialista kéz
Jellemzője: tenyerének vonala az ujjaival négyszöget alkot

Jellem: Rendszerető, pontos, tervezgető személyiséggel állunk szemben, aki megfogja a munka végét. Amit egyszer elhatározott, azt véghez is viszi. Gyakran hivatása rabszolgája, a munkában valósítja meg önmagát, és a szakmai siker fontos számára. A részletek embere, a legkisebb hibát is kiszúrja. Fontos számára az állandó partner, nem keresi a kalandokat, és képes szilárd, tartós kapcsolatot kiépíteni. Elvárja, hogy a szeretője a barátja is legyen, mert e nélkül a legszenvedélyesebb éjszaka is keveset ér számra.


3. Spatuális vagy szakemberkéz
Jellemzője: kifelé szélesedő ujjak, lapos, szögletes köröm

Jellem: nagyfokú kézügyességgel megáldott ember, aki vágyik az újra, a szokatlanra, az ismeretlenre. Irtózik az unalomtól, a megszokottól, ki nem állhatja a szabályokat, mert úgy érzi, ezek felesleges korlátokat állítanak elé. De józan ítélőképessége soha nem hagyja cserben, így nem követ el helyrehozhatatlan hibát. Természetes képessége van arra, hogy szűkebb és tágabb környezetében is kívánatos partnerré váljon. Szívesen vállalkozik olyan dolgok kipróbálására, amelyeket mások őrültségnek tartanak. A társadalmi ranglétrán általában felfelé mozdul el, és sikeresen talál rá azokra az emberekre, akik megfelelnek az elvárásainak. Maximalista, hajlamos a szőrszálhasogatásra, nem állja meg szó nélkül, ha valaki hibát követ el. Nehezen viseli mások uralkodói hajlamait, ezért ha két spatuális kezű ember kerül azonos cégnél vezetői pozícióba, hatalmi harcokra lehet számítani közöttük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top