Szabadidő

Született feleségek

A „Carrie Bradshaw tudja, mi a jó szex, vagy nem fél megkérdezni” szállóige népszerûségét múlt hét óta a „Mindenkinek van valami szennyese” örökérvényû mondás veszélyezteti.







Susan – Teri Hatcher
A Szex és New York és a Született feleségek szériák összehasonlítgatása egyáltalán nem véletlen – az utóbbi megmutatja, milyen is, ha a független, kozmopolita harmincas szingli végre révbe ér, magyarán a flört és a munkasikerek helyett a házasságot és a gyermeknevelést választja.

Hát, mit mondjunk: tényleg ez volna a házasság, amiről a lányok álmodoznak és ő volna a herceg a fehér lovon? A Született feleségek csak látszólag a Szex és New York inverze, valójában legalább olyan kegyetlenül szókimondó, cinikus és életszagú, mint elődje volt.
Ezek a lányok, bocsánat, asszonyok is négyen vannak,





Lynette – Felicity Huffman
hárman negyven körül (Susan –Teri Hatcher, Lynette – Felicity Huffman, Bree – Marcia Cross) egy pedig harmincas (Gabrielle – Eva Longoria), de hát ő „latino”, egyszóval: ily’ fiatalon sem lóg ki a sorból.

A múlt héten sugárzott bevezető epizód mindenképpen ígéretes – a mértani pontossággal lenyírt zöld gyep, a muskátlik az ablakban, a hófehérre meszelt házak, és az egymással mindig udvarias szomszédok képe egy rakás elfojtásról tanúskodik: az élet, amelyről kislányként álmodozunk, a film szerint dögunalom és egy rakás kötelezettséggel jár.







Gabrielle – Eva Longoria
Az Amerikai szépség volt az egyik első úttörő azon mozik sorában, melyek nem átallották leleplezni, hogy a mintacsaládok hogyan élnek valójában, mi rejtőzik a mosolyok, a gőzölgő vasárnapi ebédek, netán a gyermek színjeles bizonyítványa mögött. A Született feleségek sem kertel – az egyik hölgy a férjét csalja, a másik arról ábrándozik, milyen klassz is volt, amikor még a vállalat üdvöskéje volt és nem gyerekeket nevelt, a harmadik pedig annyira unatkozik, hogy minden kreativitását a főzésbe konvertálja, a család még a nevét sem tudja azoknak az ételkülönlegességeknek, amelyeket vacsorára elkészít. No, és persze itt van





Bree – Marcia Cross
nekünk a két sorozat folytonosságát képviselő Susan, az egyedülálló anya, akit a Szex és New York Miranda Hobbes-ának (Cynthia Nixon) mutációjaként épp férjvadászat közepette ismerhetünk meg.

A szériát, mely az utóbbi évek egyik legsikeresebb sorozata volt Amerikában, nem csupán a „kétségbeesett háziasszonyoknak” ajánlom, akik végre nyugodt szívvel konstatálhatják, hogy nincsenek egyedül, de azoknak a szingliknek is, akiknek minden vágyuk férjhez menni és családot alapítani.








“Mindenkinek van valami szennyese”



Rozi étvágya a film alatt:






 




Kapcsolódó fórum:
• Született feleségek








Edie – Nicolette Sheridan


A Született feleségek magyar hangjai:

•
Susan – Teri Hatcher (Hegyi Barbara)
• Mary Alice – Brenda Strong (Liptai Claudia)
• Bree – Marcia Cross (Balogh Erika)
• Lynette – Felicity Huffman (Für Anikó)
• Gabrielle – Eva Longoria (Pápai Erika) 
• Edie – Nicolette Sheridan (Básti Juli)


 


Tipp: A sorozat hivatalos honlapja »

Nézz bele a HotDog Született feleségek magazinjába! Klikk ide! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top