régi_Háztartási tippek

Mindig divat a fehér

A fehér színnel nem lehet tévedni. Nincs olyan irányzat sem most, sem a korábbi korszakok lakberendezési fontos stílusaiban, amikor a fehér szín ne töltött volna be fontos szerepet.

A fehér szín esetében nem is lehet a szó klasszikus értelmében divatról beszélni, hiszen ha a dizájn közel 100 éves történetében visszatekintünk, mindig is jelen volt akár, biztonságos háttérszíneként, akár nagy felületek alapjaként, akár maguknak a fő dekorációs elemek színeként. Mégsem teljesen ellentmondás, ha azt halljuk, hogy ismét divat a fehér, mert a fehér színű ilyen méretekre, az anyagoknak ilyen korszerű, sokrétűen alkalmazott felhasználására – korábban még nem volt példa. Minden trendi stílusban valamilyen formában visszaköszön, és az is jellemző, hogy melyik irányzathoz, milyen anyagot alkalmaznak. Egy minimalista lakásban mindig találkozhatunk egy-egy fehér, gyakran bőr bevonatú bútordarabbal, a vidéki, rusztikusan berendezett terekben általános háttér a fehér, boho stílusban csak helyenként tűnik fel néhány párnán, vagy nyílászáron, a modern, letisztult tereket egészében uralja a fémes, anyaghasználatában is korszerű fehér divat.

Megnézem
Összes kép (1)

Röviden: fehér szín nélkül nincsen lakberendezés, de csérbe nincs fehér piszkolódás nélkül. Ezt a szép, de kényes színt mind a kárpitokon, mind a bútorokon gyengéden és gyakran kell ápolni. A kárpitok okozhatnak ezen a téren több gondot: ezek nem csak a porról sötétednek, de időnként ráöntünk ezt-azt, amit legjobb azonnal eltávolítani, ha nem akarunk maradandó emléket a textilen erről a balesetről. Ezért nem árt gondoskodni a megfelelő tisztítószerekről sem, ugyanis ezek jelentik a legjobb, leghatékonyabb megoldást a fehér felületeken. Gyorsan és olcsón megúszhatjuk, ha ezúttal inkább mellőzzük a közkeletű praktikákat, egy ilyen kényes szín esetében nem érhetjük be félmegoldásokkal, használjunk profi folttisztítót, és ne felejtsük el alaposan elolvasni a címkén található rövid ismertetőt, hogy lépésről-lépésre haladva és betartva az itt olvasottakat, szakszerűen járjunk el a féltőn óvott, fehér kárpitjainkra alkalmazva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top