Életmód

A Föld elem, ami erősít

A Földnek számtalan szimbolikus jelentése van. Az egyik legismertebb a földünk, mint "anyaföld" meghatározása, amely évezredek óta táplálja és védi gyermekét. A földön járunk és a földtől kapjuk a tápanyagokat, amelyek nélkülözhetetlenek az életünk fenntartásához. Ezért minden olyan dolog, ami állandó, amire számíthatunk, ami biztonságot és erőt nyújt a földhöz köthető.

A Föld elemű emberek a Bika, Szűz illetve a Bak jegyében születnek. Minthogy a Föld állandó, biztonságot nyújtó, így az ehhez az elemhez tartozó ember is megfontolt, nehezen változtató és szereti a megszokott dolgokat. A legtöbbször gyakorlatias és szorgalmas. Nem fecseg feleslegesen, akkor beszél és cselekszik, ha annak súlya van. Mivel a Föld az uralkodó elem ennek a jegynek aszülöttei két lábbal a földön járnak. Nem kedvelik az újdonságot, mivel nehezen birkóznak meg a változásokkal. Lakást, munkahelyet ritkán cserélnek.

A partnerkapcsolatok terén is szeretik az állandóságot. Ha megtalálták életük párját, foggal-körömmel ragaszkodnak is hozzá. Általában racionálisak és ismerik saját korlátaikat, de hajlamosak arra, hogy megpróbáljanak erejük felett teljesíteni. Kiegyensúlyozottan, lassan élik életüket, de mindig pontosak és kötelességtudóak. Az anyagi biztonság kiemelten fontos szerepet játszik az életükben. Általában úgy érzik, hogy minden földi jó jár nekik, így az ivás, az evés és a szex is lételemüknek számít. Testük általában érzéki és jó izomzattal rendelkeznek.

Testük karbantartása nem okoz nekik problémát, de nem szertik, ha sürgetik őket. A testedzésben is a kimért, lassú dolgokat kedvelik. Kell, hogy rendszeresen relaxáljanak és feltöltődjenek, mert csak így tudnak maximális teljesítményt nyújtani. Ha tehetik, jobb, ha könnyű ételeket fogyasztanak, amelyek nem terhelik le a szervezetüket.

Amire figyelniük kell, hogy ne építsenek falat maguk köré, mert teljesen el tudnak zárkózni a külvilágtól. Jó partner lehet számukra a tűz elemű ember, aki mozgalmasságot visz az életükbe.

Kiegyensúlyozott nyugalmukhoz elengedhetetlen egy csésze tea elfogyasztása. A szinte szertartásos, állandóan ismétlődő élvezet ugyanis megerősíti bennük az állandóság, a biztonság érzését. Erőt merítenek belőle.

Ismed meg a harmónia megteremtőit!

Oldalunkon megismerheted az új teákat!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top