Életmód

A határok nélküli levegő

Mindig a harmóniát keressük az életünkben. Szeretünk a tengerparton sétálni a homokban, miközben hallgatjuk a víz morajlását és a kristálytiszta levegőt mélyen magunkba szívjuk. De vajon ismerjük-e és tiszteljük-e az elemi erőket? Ha hiszed, ha nem minden az ősi elemek alá van rendelve. Hatnak környezetedre és bármily hihetetlen az érzelmeidre is!

A levegőt köznapi használatában általában jelentéktelen elemként emlegetjük, vagy egy alig értékelhető dologként, mert megfoghatatlan és láthatatlan. Egyszerűen „levegőnek nézzük”, pedig tudjuk, hogy levegő nélkül nincs élet! Ahogyan a lélek összetart bennünket, a levegő úgy tartja össze a világot. Táplálja a tüzet, életben tartja a növényeket és frissíti szellemünket.

Gyógyító hatását érezteti velünk a hétköznapokban, hiszen a tiszta levegő elmulasztja a fejfájást és számos légúti betegségre is kiváló „orvosság”. A friss levegő edzi testünket, megnyugtatja lelkünket és őrzi fiatalságunkat. Nem csak a környezetünkben vívott ki magának fontos szerepet, hanem egészségünkre is igen nagy hatással bír, de nézzük, hogyan hat érzelmeinkre.

A szellemi kifinomultság jelképe

A Levegő-jegyűek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) könnyedek és megfoghatatlanok. Mindenük a változás, a mozgás és imádják ezt a felgyorsult világot! Fontos, hogy minél több emberrel kerüljenek kapcsolatba, ugyanis lételemük a kommunikáció. Rendkívül jól alkalmazkodnak a változásokhoz, de ha megunnak valamit gyorsan „levegővé válik” számunkra. Rendkívül kíváncsi teremtések, ami az információ éhségükből fakad. Számtalan témáról lehet velük eszmét cserélni.

Mindenekelőtt szellemi társat keresnek, aki megértik és elfogadják szabadságvágyukat. Ha megtalálják, kitartanak mellette. A velük eltöltött idő igazán szórakoztató és eseménydús, hiszen a Levegő-jegyűek légiesek és tele vannak ötletekkel. A dolgokat értelmi alapon kezelik és képesek könnyen felülkerekedni a problémákon, hiszen minden helyzetben tiszta és felfrissült fejjel cselekszenek. Rendkívül fogékonyak, hiszen a szellem éltető eleme a levegő!

A kellemes környezet és mozgás elengedhetetlen számukra, így igényeiknek leginkább egy hangulatos fitneszterem felel meg, ahol hasonló életvitelű és gondolkodású emberekkel találkozhatnak, és minél több irányzatot kipróbálhatnak. Számukra az egyensúly a legfontosabb, mindig a harmóniára törekednek.

A levegő elem száraz, hideg jellemét leginkább a főtt, meleg ételek tudják egyensúlyban tartani. A nyers ételeket ne vigyék túlzásba! Helyette inkább rendszeresen fogyasszanak leveseket, olajjal főzött zöldségeket és a hozzájuk illő, frissességet nyújtó, forró teákat.

Kíváncsi vagy milyen teákkal kényeztetheted magad?

Ismerd meg a teákat, amelyekkel Te is átélheted a teljes harmóniát!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top