Aktuális

Miért éri meg előtakarékoskodni?

Fontosan, hogy tudatosak legyünk, amikor a jövőnkről vagy a családunk jövőjéről van szó!

Következetesség és tudatosság minden életszakaszban

Előtakarékoskodásra sokaknak azonnal a nyugdíjas évekre való felkészülés jut az eszébe. Pedig sokkal többről beszélünk. Arról, hogy tudatosan, alaposan átgondolva fektetjük be a pénzünket közép- vagy Miért éri meg előtakarékoskodni?hosszú távra. Vagyis előgondoskodásról kortól függetlenül beszélünk, és minden életszakaszunkra következetesen felkészülhetünk.  

Cseréld le a lakást!

Általában mindenki életében eljön az pillanat, hogy kinövi az első lakását. De ahhoz, hogy egy nagyobb lakásba, esetleg kertes házba költözhessünk, nem a hitelfelvétel az egyetlen megoldás. Megtakarításunkat fordíthatjuk egy nagyobb lakás vásárlására is. Akkor a különbözetet gond nélkül kifizethetjük, ráadásul ha megtakarításunkat befektetjük, akkor a kamatra mint bónuszra is tekinthetünk. De gondoljunk csak bele, hogy egy régen várt új autóra is fordíthatjuk a középtávra lekötött megtakarításunkat.

Gondoskodás

Gondolnunk kell a jövőnkre! Arra az időszakra, amikor már nem tudunk aktívan dolgozni, hanem a jól megérdemelt nyugdíjas éveinket éljük. A legtöbben úgy látják, hogy a havonta a fizetésünkből elkülönített nyugdíjalapból származó jövedelmük nem lesz majd elég a jövőbeni életükhöz, ezért érdemes előtakarékoskodni, akár egy hosszú távú befektetés formájában.

Tisztában kell lennünk azzal, hogy nem elég megtakarítani, fontos, hogy jól fektessük be a pénzünket.  Keressünk olyan lehetőségeket, melyek biztosítják számunkra a kifizetést, bármi is történik a gazdaságban. Ilyen lehet az államkötvény vagy a kincstárjegy.

Korábbi cikkek a témában!
– Hogyan menthetjük meg a pénzünket? – 1. rész
– Hogyan menthetjük meg a pénzünket? – 2. rész
– Mi az államkötvény, és miért jó befektetés?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top