párkereső

Folyt. köv.?

A tökéletes nyaralás kellékei: nyár, tengerpart, napfény, és szerelem. Mi van, ha ez a szerelem külföldi illetõségû, és több ezer kilométer választ el tõle? Az internet segít a kommunikációban, de elég ez egy kapcsolathoz?

Bea barátnőm a portugáliai nyaralásán ismerkedett meg álmai hercegével.
– Az egész annyira hihetetlen volt! A barátnőimmel tánc közben szúrtuk ki a srácot. “Mint a fiatal Richard Gere, csak sokkal helyesebb!”

Egyértelműen engem bámult. Végül összeszedte minden bátorságát és odajött hozzám. Az első szavait nem is értettem, csak annyit fogtam föl, hogy angolul próbál beszélni. Kiderült, hogy Raulnak hívják, portugál és csak kicsit beszél angolul, meg egy keveset franciául. Mindkét nyelven tanultam én is, de a spanyol megy a legjobban. „Persze, ez nem gond, értek spanyolul!” – lelkesedett Raul. Hamar kiderült, hogy az általunk beszélt összes nyelvet és egy kis mutogatást keverve tudunk beszélgetni. Raul sokkal viccesebb, kedvesebb, figyelmesebb, mint az eddigi barátaim, minden tökéletesen működött vele! Egy teljes napig. Ugyanis lejárt a nyaralás, haza kellett jönnöm.

És innentől Bea élete megváltozott, naponta e-mailezik Raullal, és a telefonhívások is egyre gyakoribbak. „Ki tudja, talán hasznát veszem még!” – jegyzi meg Bea párás tekintettel, ha valaki azt kérdezi, miért iratkozott be hirtelen egy portugál tanfolyamra. Lehet, hogy Bea tényleg hasznát veszi majd újonnan szerzett nyelvtudásának? Biztosan, de ez nem jelenti azt, hogy Raulné lesz belőle. Szerencsére ezzel ő is tisztában van.
– Tudom, hogy valószínűleg nincs jövője a dolognak, de Raul annyira helyes! Nagyon utálnám magam, ha nem használnám ki az internet adta beszélgetési lehetőséget – magyar ázza Bea.
Bea és Raul a sok beszélgetés ellenére szinte semmit sem tudnak egymásról. A nyaralás egy napja, de egy hete is kevés ahhoz, hogy megalapozzon egy kapcsolatot. Jó, hogy Bea és Raul mindent megtesznek a másikért, mindketten akarják a folytatást, de tisztában kell vele lenniük, hogy kicsi az esélyük a távolsággal szemben. A ritka találkozások néha azoknak is problémát okoznak, akik országon belül próbálnak távkapcsolatot kialakítani, pedig ők akár hetente találkozhatnak, órákat beszélgethetnek telefonon.
A nyári flörtök folytatására ideális eszköz az internet. Lehet e-mailezni, csetelni, messengerezni. De azt nem árt észben tartani, hogy ezekből a flörtökből valószínűleg nem lesz szerelem. Ha az internet segítségűvel barátsággá, vagy kapcsolattá válik a viszony, az csak hab a tortán. Hazajövetel után, ne kezzd el szervezni rögtön a visszautat, várj vele egy keveset! Ha valóban ő az igazi, úgyis megvár. Nyaralás közben kisimultabb, lazább, viccesebb vagy, mint a hétköznapokon, és nyilván szíved választottja is. Vajon akkor is kellenétek egymásnak, ha reggel korán kéne kelni, egész napi munka után pedig fáradtan estek haza? Ha igen, akkor, levelezzetek, de ne vedd túl komolyan! Ne feledd, ez csak egy nyári flört, internetflörtté alakítva!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top