párkereső

Vigyázz, kész, Hûség!

Rákattintani, levelezni, találkozni, megszeretni, és meglátni, valaki mással. Megcsalás-e ha frissen szerzett netes ismerõsünk más társkeresõkkel is találkozgat?





– Oké, lehet hogy a húga volt! – tippelt Kinga barátnőm, amikor Lacit, a legújabb neten megismert srácot meglátta egy szőke lánnyal. – Végül is az ember beülhet a saját csinos szőke húgával egy kávézóba, nem? Vagy az exbarátnője? Esetleg egy kedves munkatársa? – folytatta Kinga a találgatást.
A következő néhány napban Kinga és Laci számtalan levelet váltott a hűség és a megcsalás témakörében, mivel kiderült, hogy a szőkeség nem a srác húga, és nem is munkatársnő, sokkal inkább flört.
– Tudod, egymás után több lánnyal is találkoztam, mindenkivel, akivel leveleztem. Ez nem hűtlenség, csak kíváncsi vagyok rájuk. – hangzott Laci érvelése.

Egy netes ismeretségben nem tekinthetjük ugyanazt megcsalásnak, amit többévnyi együtt járás után. Ráadásul még abban is megoszlanak a vélemények, hogy több év után már a félrelépés puszta gondolata is hűtlenség, vagy csak a szex mással. Ezzel szemben egy netes ismeretségben, főleg amíg csak az on-line világban vagytok együtt, jóval lazább a helyzet. Feltételezhetőleg senki sem csak egy emberrel folytat levelezést az interneten, erre jó, ha felkészülsz. Ha jobban megnézed a postaládádat, látni fogod, hogy te sem csak egy emberrel levelezel, és ha már levelezel valakivel, akkor előbb-utóbb találkozni is fogsz vele. Így vannak ezzel mások is. A baj csak ott kezdődik, ha te törlöd az összes e-mailedet, és a reglapodat is, a párod pedig továbbra is flörtöl a neten. Ezt elkerülendő, beszéljétek meg, kinek mennyire fontos a kapcsolatotok. Csak akkor lehet hűtlen a párod, ha már valóban a párodnak tekintitek mindketten.





Mit tegyél, ha úgy érzed, néhány randi után megcsaltak? Először is ne fogd fel katasztrófának a dolgot! Ülj le kettesben reménybeli pároddal, és beszéljétek meg a dolgot. Könnyen kiderülhet, hogy valóban csak a húgával vagy a munkatársnőjével találkozott. Ha egyszerre több emberrel találkozgat, akkor gondold végig, te hogyan állsz a párhuzamos randizáshoz: elviseled-e a versenyhelyzetet, érdemes-e küzdened érte? Ha igen, akkor vállald be, de azonos feltételekkel, azaz te is találkozgass a többi netes ismerősöddel. Ha ezt nem veszi be a gyomrod, állítsd döntés helyzet elé a srácot vagy a csajt. De semmiképpen se követelőzz! Ne felejtsd el, hogy nem egy házasság áll mögöttetek, csak néhány randi.

Ha mindketten úgy érzitek, együtt jártok, akkor itt az ideje, felfüggeszteni az internetes társkeresést. Ami persze nem egyenlő a teljesen off-line életmóddal. Fontos, hogy megbízzatok egymásban, és ne legyetek féltékenyek az internetre: Hagyjátok, hogy a másik kedvére cseteljen, fórumozzon, levelezzen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top