párkereső

Ha ciki a net…

Rosszindulatú nagynénik, kíváncsi szomszédok, cinikus haverok mindannyiunk környezetében akadnak. Annál, ha nincs senkink, talán csak az rosszabb a szemükben, ha az interneten keressük életünk párját. Akkor hát mit mondjunk, ha azt kérdik, hol ismerkedtünk meg?

Csaba és Anna már egy éve élnek együtt a legnagyobb szerelemben, de még így is gyakran érzik magukat zavarban, amikor azt kell elmesélniük, hogyan találkoztak egymással.


– Tiszta leégés lenne bevallani, hogy az interneten találtam meg a párom – véli Csaba.
Eleinte mindenkinek azt mondták, az egyetemen találkoztak. De gyorsan lebuktak, ugyanis Anna bölcsészkarra járt, Csaba pedig jogász. Ezek után jött a „közös ismerősünk révén találkoztunk”- duma, ami hellyel-közzel még most is működik, feltéve, hogy kellően távoli a kíváncsi rokon.. Előbb-utóbb az ismerősök elkezdenek beszélgetni egymás háta mögött, és gyorsan kiderül, ha nem ugyanaz hangzott el mindenhol. Anna és Csaba egyszer végső elkeseredésükben még az igazsággal is megpróbálkoztak.

– Az interneten találtunk egymásra – mondták Csaba nagymamájának, aki innentől egy szót sem értett az egészből, mert mi az, hogy ismerkedni valami hálózaton, meg számítógépeken?
– Honnan tudtad, kis unokám, hogy tud-e főzni, vagy milyen a szeme? Szerintem ti valamit titkoltok, biztos egy olyan erkölcstelen helyen jöttetek össze! – vélekedett a nagymama.
Az erkölcstelen hely fogalma nem került ugyan meghatározásra, de Anna és Csaba a nagyszülői gyanakvás hatására elvetette az igazmondás lehetőségét is. Azóta, ha véletlenül szóba kerül, csak egy fél mosollyal legyintenek: jókor jó helyen voltunk! Igaz a virtuális térben – teszik hozzá halkan mindketten, és Csaba egy csókot lehel Anna szájára, mert végül is nem az számít, hogy hol találkoztak, hanem hogy szeretik egymást.

Hogy ti ne kerüljetek ilyen kínos helyzetbe, összeszedtem néhány interneten ismerkedő barátom, barátnőm bevált válaszát a kérdésre: És ti hol találkoztatok?


– Nekem elég könnyű dolgom van! Üzletkötő vagyok egy reklámügynökségnél, egyik tárgyalásról a másikra rohanok, gyakorlatilag bárkivel lehet munkakapcsolatom, ezért a leggyakrabban azt mondom, munkakapcsolatból lett szerelem. Ha pedig ez semmiképp sem hihető, azt hazudom, hogy a munkatársam ismerőse.
Laci, 29

– Nekem rengeteg barátom, haverom van a netről, ami teljesen olyan, mint egy kis falu, mindenki ismer mindenkit. Így nyugodtan mondhatom, közös barátaink által ismerkedtünk meg. Ráadásul nekem csak a családban kell magyarázkodnom, mivel az összes barátom és munkatársam csetel.
Niki, 26

– Egy buliban szedtem fel őt! Mindig ezt mondom, mivel elég bulizós vagyok, ez senkinek sem szúr szemet. Azért persze volt egy otthonülős barátnőm, őt az első buli előtt úgy mutattam be a barátaimnak, mint akit az interneten ismertem meg. Azt hitték, viccelek, hiszen eddig mindenkit buliban szedtem fel…
Attila, 30

– Én mindenkinek megmondom az igazat, az internetről választottam, szerintem ez egyáltalán nem ciki. Persze a megfogalmazásban nagy különbségek vannak. Általában csak annyit mondok: internetes ismeretség. De a vagány nagynénémnek azt mondtam, ma már a neten egy katalógusból választjuk a férfiakat. Talán ezért vett egy számítógépet, és korlátlan hozzáférést?
Kinga, 27

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top