párkereső

Az elsõ levél

„Mit irjak magamrol? velem nem történik semmi hobbim sincs. Rég óta keresem apárom, de anya szerint csak akkor talállom meg, ha már nem lessz fog szabájozóm.” Ti válaszolnátok egy ilyen e-mailre? Én sem.





A jól megfogalmazott, frappáns, összeszedett bemutatkozó e-mail írójáról mindenki azt feltételezi, hogy intelligens, kiegyensúlyozott, vonzó személyiség. Ha az első leveled, vagy rosszabb esetben a regisztrációs lapod hemzseg a helyesírási hibáktól, senki sem fog vonzónak találni. Ha nem vagy biztos a helyesírásodban, egy egyszerű módszerrel elkerülheted a blamázst. Ne a levelezőrendszeredbe gépeld be az e-mailt, hanem szövegszerkesztőbe, és futtass le rajta egy helyesírás- és nyelvhelyesség-ellenőrzőt. Így elkerülheted, hogy szarvashibákat véts, vagy hiányozzanak az írásjelek a szövegből. Nincs az a program, ami kiszűrné a fogalmazásbeli hibáidat, ezért mindenképpen olvasd át, amit írtál! A legjobb, ha hangosan olvasod fel a leveled, a füled észrevesz olyan hibákat is, amiket a szemed nem.


Sokan egyszer megfogalmaznak egy általános bemutatkozó e-mailt, amiben leírnak mindent, amit fontosnak tartanak magukról. Később mindenkinek ezt a levelet küldik el. Ez érthető, mivel a bemutatkozó levelet mindenki igyekszik a lehető legkevesebb energiával összedobni. Mégis egy jóval időigényesebb módszert ajánlok: ha megtetszik egy regisztrációs lap, akkor a készítőjének írj egyedi bemutatkozó levelet. Ha ezt nálunk, a Nők Lapja Cafe társkeresőjében teszed meg, akkor fölösleges személyes adataidat leírnod, mert ezeket a címzett megnézheti a regisztrációs lapodon. Inkább arról írj, miért éppen az ő bemutatkozása fogott meg, mit találtál benne különlegesnek vagy vonzónak. Próbálj egyszerűen, természetesen fogalmazni, és ne írj hosszabbat egy képernyőnyi szövegnél!







A bemutatkozó levél lényege, hogy vonzó személyiségként mutassa be íróját, el kell felejted az összes negatív tulajdonságodat és önbizalomhiányodat. Még véletlenül se írj arról, hogy milyen kudarcaid voltak a párkeresésben, vagy mennyire elégedetlen vagy a súlyoddal! Ehelyett arról írj, hogy mit szeretsz csinálni szabadidődben, hova jársz a barátaiddal szórakozni, vagy hogy mi a kedvenc ételed. Ha csak általánosságokat írsz le, azzal semmit sem mutatsz meg a személyiségedből, ráadásul könnyen válhatsz közhelyessé. Ahelyett, hogy: „szeretek olvasni, és moziba járni” írd le, milyen könyveket, filmeket kedvelsz. Például: „Most éppen a Galaxis Útikalauzt olvasom Douglas Adamstől. Szeretem a spanyol filmeket…” A konkrétumoktól mindig sokkal valóságosabbnak tűnik a levélíró, és ha találkozik az ízlésetek, akkor jóval szimpatikusabbnak is. Bármiről írhatsz, amihez éppen kedved van, a lényeg, hogy a végeredmény felszabadult és vidám legyen. Ha egy jól megírt, kedves, laza levélre nem érkezik válasz, biztos lehetsz benne, a hiba nem benned van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top