Otthon

Hozd tető alá a jövőt – így segítesz magadon, ha a minőséget választod!

Nemcsak számtalan szín közül választhatnak az építkezők, hanem a fajta és a minőség is nagyban hozzájárul, hogy ki melyik cserép mellett teszi le a voksát. A méltán népszerű kerámiacserepek mellett döntenek a legtöbben.

A kerámia- vagy más néven agyagcserepek története egészen az ókorig nyúlik vissza. A görögöknél ugyanis már égetett cserepek védték a házak tetejét. Ugyan azok még nem egészen úgy néztek ki, mint a mostani, dizájnos darabok, de funkciójukat tekintve nem volt különbség a mai és az ókori darabok között. Az időtálló megoldás töretlenül népszerű azóta is.

Az agyagból égetett cserepeket kerámiacserepeknek nevezik. Minőségük javarészt attól függ, hogy milyen agyagot használnak a gyártásukhoz, de a legjobb cserepek esetében fel sem merülhet, hogy beázik egy-egy tető – legyen az bármilyen formájú. Ugyanis a tetők attól válnak vízállóvá, hogy a cserepek megfelelő fedést biztosítanak azzal, hogy elvezetik a csapadékot.

Hozd tető alá a jövőt - így segítesz magadon, ha a minőséget választod

Az egyik legismertebb cserépfajta a hódfarkú, amelyet úgy helyeznek a tetőre a jó vízelvezetés végett, hogy mindenütt legalább két rétegben fedjék egymást a cserepek. Ez a cserép többféle tetőtípuson is használható. A legjellemzőbb a téglavörös, az antik és a barna változata, de sötétzöld, szürke, fekete és kék színekben is elérhetőek. A hornyolt cserepek egyréteges fedéssel szolgálják a vízelvezetést. Mivel azok a hornyokkal kapcsolódnak, stabil fedést biztosítanak. Viszont nem alkalmasak minden tetőtípushoz, mert kemények és nehezen alakíthatóak. Ezek a cserepek általában téglavörös, antik, barna és fekete színben kaphatók.

Ahogyan minden terméknél, a tetőcserepeknél is nagyon fontos a minőség. A piacvezető gyártó például természetes anyagokból készíti azokat a kerámia tetőcserepeket, amelyek több mint egy emberöltőt is kiszolgálhatnak. Ezeknek a cserepeknek nem jelentenek kihívást az időjárás viszontagságai, ezért sem meglepő, hogy több évtizedes garanciát is kaphatunk hozzájuk. Azoknak, akik hosszú távon gondolkodnak, érdemes ilyen termékeket vásárolniuk, ugyanis ezek biztosítják, hogy sok évtizedeken át ne legyen gondunk a tetővel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top