Otthon

Kifényesedő és bolyhosodó ruhák – így varázsold újjá őket

Akadnak ruhák, amelyektől egyszerűen nem akarunk megválni. Hiába fakulnak ki, szöszölődnek vagy épp fényesednek ki, egyszerűen annyira szeretjük őket, hogy legszívesebben örökre megtartanánk. Most olyan trükköket mutatunk, amelyekkel akár még ez is lehetséges.

Vannak olyan szerencsés emberek, akik csak hallomásból ismerik a kifényesedett ruhákat. Ez vagy azért van, mert ők tökéletes minőségű mosószert használnak, vagy azért, mert sohasem vasalnak vagy nem dörzsölik ki a ruháikat. Ha viszont megtörtént a baj, valahogy orvosolni kell a problémát.

Tüntessük el a kifényesedést

Ahogyan a legtöbb dolog esetében, így a kifényesedés kapcsán is vannak csodatévő fortélyok, amelyek működnek. Az egyik ilyen trükk maga a vasalás: a kifényesedett anyagra rá kell tenni egy másikat, és azon keresztül kell a fényes részt átvasalni. A felmelegedett, gőzölt textilt jól meg kell dörzsölni, hogy az anyag szálai újra picit kibolyhosodjanak, és a fényesség eltűnik.

Ha ez nem válik be, mindössze egy fél krumplira van szükség ahhoz, hogy eltüntessük a fényesedést. Csak dörzsöljük be a részt krumplival, kicsit hagyjuk állni az anyagot, majd egy kefével mozgassuk át az anyag szálait.

Kifényesedő és bolyhosodó ruhák – így varázsold újjá őket

Le a bolyhokkal!

Bármennyire is fájdalmas, a legszebb, legjobb, legkedvesebb ruháink is kibolyhosodhatnak. Bár elsőre igazán kétségbeejtőnek tűnik a helyzet, nem kell megijedni, erre a problémára is van megoldás. Az eszköz pedig, ami leszedi a bolyhokat, nem más, mint a borotva. Ha lehet, újat használjunk, és olyat, amelyik több pengés. Véletlenül se nyomjuk rá az anyagra, csak óvatosan szedjük le a felületéről a bolyhokat.

A legtöbb pedig, amit hosszú távon a ruháinkért tehetünk az az, hogy olyan jó minőségű, az anyaghoz, színhez illő mosószert választunk, amely nemcsak tökéletesen kitisztítja a textileket,  hanem egyben óvja és védi is azokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top