Otthon

Rendetlen a pasid? Cselekedj!

Szennyes ruha a földön. Púposra rakott mosogató. Felhajtva felejtett WC-ülőke. Ami kezdetben bájosan rendetlen férfiszokás, attól később megesz minket a méreg... Miért kéne beletörődni?

Mindannyian ismerünk kincset érően rendes férfiakat. De ugyanakkor hírhedten rendetlen pasikat is… Igen, tudjuk, mindenkit úgy érdemes szeretni, amilyen, és egy kapcsolatot ingoványos talajra terel a másik állandó nevelgetése, mégis abban talán egyetérthetünk, hogy bizonyos férfiszokásokról könnyen le tudnánk mondani. És akkor még enyhén fogalmaztunk.

Rendetlen a pasid? Cselekedj!

 
Nézzünk 5+1 témát az erősebb nem hétköznapi rendetlenségeinek toplistájáról, és arról, mit tehetünk?

Szennyes ruha a földön
Oké, a vizesre izzadt focicuccot tenni kell valahová, ha nem kerülhet rögtön a mosógépbe. De ki mondta, hogy a napi férfiszennyesnek a legjobb hely a fürdőszoba vagy az előszoba (!) valamelyik sarka? Mi biztos nem!
Megoldás: átszoktatás, jutalmazás, végső esetben a szennyesláda új helyre telepítése
 

Rendetlen a pasid? Cselekedj!

Mosatlan tányérok tornya
Szingli férfiaknál figyelhető meg az utolsó utáni pillanatban mosogatás technikája. Amikor már tényleg semmi több nem fér a mosogatóba, és éppen nem kezdenek el mozogni a tányérokon az ételmaradékok, beiktatnak egy kis mosogatást. A baj az, hogy a hajlam összeköltözés után is él.
Megoldás: átszoktatás, jutalmazás, mosogatógép (ezt meg nem fogják kipakolni…), végső esetben ráijesztés papírtányérral és kézzel evéssel.

Felhajtva felejtett WC-ülőke
Valószínűleg gondolatban túlságosan elkalandoznak az ügy intézése közben, ezért megy ki a fejükből a terep visszarendezése. Ők már csak ilyenek, de azért meg lehet próbálni tenni valamit.
Megoldás: figyelmeztető cédula felragasztása, otthon átszoktatás a higiénikusabb ülő pozícióra

Chipsmorzsák a kanapén
Ez valamiért szintén nem megy nekik. A tévé előtt muszáj enniük, és nem minden darab chips a szájukban landol. Ha gólt lő a csapatuk, a helyzet még rosszabb: a sörrel a kézben ugrálással kihívják maguk ellen a sorsot.  
Megoldás: mosható takaró

Lyukas zoknikhoz ragaszkodás
Ez lélektani dolog náluk. A férfiak nem igazán látják be, hogy egy lyukas zoknit miért ne lehetne még szinte beláthatatlan ideig tovább hordani. Érvelni ellenük szinte felesleges, jobb cselekedni.
Megoldás: varrás, kidobás

+1  Üres WC-papír-gurigák sorsukra hagyása

Rendetlen a pasid? Cselekedj!

Nem jellemző, hogy egy férfi megfogja, és kiviszi a szemetesbe. De erre speciel könnyű megoldást találni: ha egy kicsit összefogunk, és korrepetáljuk a pasikat!

Kezdjük a makemenbetter.com oldalon és a Zewa Aqua Tube®-bal!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top