Otthon

Pompás élet egy passzívházban

Amikor Edit és László megálmodták első közös otthonukat egy Budapesthez közeli házban, biztosak voltak abban, hogy a családi örökségből származó art deco bútoroknak bele kell simulniuk a mindkettőjük által kedvelt minimalista stílusú térbe.

Edit és László az ország két végéből, Győrből és Szegedről költöztek a fővárosba, és sokáig kérdéses volt számukra, hogy itt képzelik-e el az életüket. Éppen ezért évekig bérelt lakásokban éltek. Amikor aztán eldöntötték, hogy maradnak, Budapest környékén kerestek olyan telket, ahol kislányukkal távol lehetnek a nyüzsgéstől, ugyanakkor a kisvárosi hangulat mellett jó az infrastruktúra is. Így találták meg a város nyugati határánál ezt a dimbes-dombos területet. “Régi barátom, Ring Miklós belsőépítész munkáit már jól ismertük a férjemmel. Ő teljes mértékben azt a stílust képviseli, ami nekünk is tetszik, ezért nem volt kérdés, hogy vele és az ő csapatával közösen terveztessük meg a belső tereket. De szerettük volna, ha az art deco bútoraink is megtalálják a helyüket a modern terekben” – emlékszik vissza Edit a kezdetekre.

Fotó: F. Tóth Gábor
Fotó: F. Tóth Gábor

A tulajdonosok gondolataiban kirajzolódott néhány olyan elvárás, amit mindenképp meg akartak valósítani. Ilyen például a nagy és szellős előszoba. “Amikor az egész napos munka után belépek ide, szeretem kiélvezni a pillanatot” – veszi át a szót László. És mivel mindennek megvan a maga helye, nem cipőkbe és táskákba ütközöm, hanem egy látványos és elegáns térbe érkezem meg.”

Fotó: F. Tóth Gábor
Fotó: F. Tóth Gábor
Fotó: F. Tóth Gábor
Fotó: F. Tóth Gábor

(Styling: Horváth Vera)

Egy rusztikus ház vidéki bája

A teljes cikk az OTTHON magazin decemberi lapszámában olvasható.                                                            

További érdekességek a lapszámból:

Lakáscsinosítás a belvárosban

Egy rusztikus ház vidéki bája 

Ünnepi díszben a belváros szívében

Kreativitás művészi lélekkel

Variációk ünnepi terítésre

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top