nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Így spórolj helyet, ha kicsi a konyhád! – Ötletek, amivel helyet takaríthatsz meg

Ha kicsi a lakásod és a konyhád, akkor sem kell lemondanod a kényelemről és az esztétikumról. Íme, néhány egyszerű és szuper ötlet, amivel maximálisan kihasználhatod a teret még egy kis konyhában is!
NLCafé
f Ajánlom

Egyre több a kisebb méretű lakás, hiszen a rohanó életmód miatt egyre kevesebb időt töltünk otthon. De fontos, hogy ha hazaérkezünk, az otthon eltöltött idő kényelmes legyen, amihez egy jól felszerelt konyha nélkülözhetetlen.

9 Fotó megtekintése

Így spórolj helyet, ha kicsi a konyhád!

Használd ki a sütő feletti részt! Szerelj polcot a sütő fölé, és pakolj rá egymásba tett lábasokat, tányérokat, és egy kis tartóba állított evőeszközöket! Ez az elrendezés nemcsak helyet spórol neked de praktikus is, mert így mindig kéznél lesz az, amire szükséged van!
Még több +
Válassz olyan tárolót, aminek a teteje pultként is funkcionál! Ez a 2 in 1 megoldás tökéletes kis konyhákba: kéznél lesznek a szükséges konyhai kisgépek, szakácskönyvek, és azok a zöldségek, gyümölcsök is, amiket nem kell hűtve tárolnod.
Még több +
Használd ki az üres felületeket tárolásra! Szerelj fel a falra, vagy egy szekrény oldalára kis léceket, mini polcokat, amiken aztán tárolhatod a tányérjaidat, a fedőket, és a vágódeszkáidat. Egyszerű, praktikus ötlet, és ha szép tányérjaid vannak, még fel is dobhatod vele a konyhádat!
Még több +
Válassz beépíthető konyhagépeket! Ha kicsi a konyhád, akkor a beépíthető mosogatógép és sütő neked való! Vannak már kisméretű, kompakt gépek, amik tudásukban semmivel sem maradnak el a nagyobb társaiknál, mégis helytakarékosak. A mosogatógép fölé például szereltethetsz polcot, így a tetejét használhatod tárolásra!
Még több +
Csinálj fűszeres polcot! Erősíts a falhoz egy pici polcot, és tedd rá a fűszereidet, a cukrot, a lisztet, és a kakaót - így nem foglalják a helyet a szekrényben, ráadásul kéznél is lesznek a főzés során.
Még több +
Használd ki a konyhaszekrény ajtajának belső felét is! Ragassz belülre 1-2 tartó lécet, vagy egy kis tároló rekeszt, és tartsd benne a fakanalakat, a folpackot, vagy amit jónak látsz!
Még több +
Kicsi, praktikus étkezősarok – Ha szeretnél széket és asztalt is a konyhába, válassz kisméretű, egymásba rakásolható darabokat, vagy összecsukható típusokat. De az is jó megoldás, ha pultot szereltetsz fel és bárszékekkel, vagy a pult alá tolható puffokkal, mini paddal dobod fel a konyhádat!
Még több +

 

 

Olvass még konyha-ötletekről az NLCafén

Megosztás Facebookon