Otthon

A dzsungelben sincsenek ilyen szép orchideák

Különleges virágok ezrei töltötték meg a Vajdahunyadvár barokk tereit a tavaszi Orchidea és Bromélia Kiállításon. Nézzétek meg, milyen csodákat neveltek a magyar gyűjtők, és hogy milyen volt ott a hangulat!

Múlt hétvégén egzotikus virágházzá alakult át a Vajdahunyadvár barokk épülete, ahol most tartották a tavaszi Orchidea és Bromélia Kiállítást. Az elegáns termeket több ezer különleges virág töltötte meg, és bár ezek a növények nem a mi éghajlatunkon őshonosak, már Páger Antal is orchideákkal üzente meg a szerelmét Tolnay Klárinak a Charlie nénje híres dalában. „Nekem sincs semmim, de néhány pennym virágra mindig akad” – énekelte.

Idén a legtöbb a távoli Indonéziából érkezett, ahol hétköznapi látvány a rizsföldek szélén egy-egy fán csüngő orchidea. Innen származik a már nálunk is népszerű szobanövénynek számító lepkeorchidea, amit egy lepkegyűjtő fedezett fel. Bár vásárolni is lehet, mindent nem hozhattunk haza, inkább fotókon örökítettük meg nektek a virágokat és a hangulatot. Kattintsatok a fotóra a képes beszámolóért!

Kattints a kiállítás képeiért!
Kattints a kiállítás képeiért!

A képek mellé aláfestésnek ajánljuk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top