Otthon

Fogadjunk, nem tudtad, hogy ezeket a dolgokat mosógépben is moshatod

Ma már el sem tudjuk képzelni az életünket mosógép nélkül, hiszen annyira természetessé vált, hogy a technika a segítségünkre van a hétköznapok során. Ám azt talán csak kevesen tudják, hogy a szennyes ruhákon kívül mi mindent moshatunk még a masinában.

Ebben a rohanó világban mindig örülünk, ha felfedezünk olyan házi praktikákat, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy könnyebbé és egyszerűbbé tegyük az életünket. A háztartás igen időigényes, a mosás és a dolgok tisztítása pedig kötelező teendőnk. Viszont van egy jó hírünk: nemcsak a szennyest moshatod ki a gépedben. Mutatjuk, mit tehetsz még bele.

Fogadjunk, hogy nem tudtad, hogy ezeket a dolgokat mosógépben is moshatod
  • A textil felmosófejek nagyon jó szolgálatot tesznek a takarítások alkalmával. De valljuk be őszintén, kinek van kedve még azokat is minden alkalommal külön kezelni? Azok, akik gyakorlottak, már tudják, hogy nincs is szükség arra, hogy a textil felmosófejek tisztításával bíbelődjünk. Ugyanis ezek a mosógépben is könnyen moshatóak.
  • A legtöbb gyerek nagyon szereti a plüssjátékokat. Néhányan közülük minden percben maguk mellett tartják a kedvenceiket, így egyáltalán nem meglepő, ha gyorsan bepiszkolódnak, így mindenképpen érdemes gyakran mosni őket. Ha eddig nem tudtad, hogy nyugodtan bedobhatod a plüssöket a mosógépbe, akkor ezután nyugodtan tedd meg. A legjobb, ha mosózsákba pakolod őket a mosáshoz. Sőt, vannak, akik az apró műanyag játékokat is beleteszik zacskóba, és kimossák azokat is.
  • Egyre nagyobb teret hódítanak a konyhában a szilikoneszközök. Azt viszont talán csak kevesen tudják, hogy a mosógépben is tisztíthatók. Aki félti, akár törölközőbe is csavarhatja őket.
  • A fürdőszobaszőnyegek tisztítását is könnyen megoldhatod. Ha nem túl nehezek, akár egyszerre is bedobhatod őket a gépbe. Arra figyelj, hogy a teherbírásnak megfelelő súlyt tegyél a mosógépbe. A programok közül válaszd a kímélőt, hogy ne sérüljenek a szőnyegek.
  • Nem csak anekdota, az edzőcipőd tényleg moshatod mosógépben. Kell hozzá némi bátorság ugyan, de ami még fontosabb, hogy úgy tedd be a masinába, hogy előtte betekerted egy törölközőbe. Ugyanis ha ezt nem teszed, a folytonos ütődések kapcsán akár baja is lehet a cipőnek, na meg azzal is számolhatsz, hogy igencsak hangos lesz a mosás.
  • Azon gondolkodtál már, hogyan tisztítsd a zuhanyfüggönyödet? Van egy jó hírünk: a legtöbb zuhanyfüggöny ugyancsak mosható mosógépben. Azért nézd meg, mit írtak a címkéjére. Ha úgy ítéld meg, hogy tiéd is alkalmas rá, tedd be egy kímélő programra. A víz viszont mindenképpen legyen meleg, ugyanis a hideg vízzel árthatsz neki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top