Otthon

A legjobb dolgok, amiket magyar fiatalok terveztek gyerekeknek

A hazai dizájnboltok egyre többször gondolnak a legkisebbekre, és tervezőink is egyre gyakrabban álmodnak meg játékokat, használati tárgyakat gyerekeknek. Az épp zajló Dizájnhét alkalmából összeszedtük a kedvenceinket. A Nők Lapja Café 5+1-es listája következik!

Dizájnimádó anyukaként fontosnak tartom, hogy a gyerekemet szép tárgyak vegyék körül, esztétikus játékokkal játsszon. Persze, ahogyan az átlagos magyar szülőnek, nekem sincs kitömve a pénztárcám, ezért igyekszem ezt-azt én magam elkészíteni a DIY-őrület hullámait meglovagolva. Viszont egy-egy ünnepen, születésnapon, gyereknapon inkább ajándékot vásárolok, de ha már vásárolok, akkor azt kicsi üzletből teszem, és hazai tervezők portékái közül válogatok. Hogy a dizájn területén kevésbé jártas szülőket is eligazítsuk, készítettünk egy hatos listát a legtutibb hazai dizájntárgyakból, amelyeket kifejezetten gyerekeknek készítettek.

Hajó? Autó? – Rollark

Tapasztalatból mondom, hogy gyerekek imádják az olyan játékot, ami több minden is lehet! A fantáziájuk egyébként is határtalan, de ha egy olyan terméket adunk a kezükbe, mint a Rollark, garantáltan jól szórakoznak majd! Mi is a Rollark? Nos az, aminek éppen szeretnénk! Lehet gurulós jármű, lehet hajó, homokozójáték, tárolóelem, és még sok más. A Rollark Policsányi István fejéből pattant ki, a Red Dot-díjas (ez az egyik legmenőbb nemzetközi dizájndíj – a szerk.) formatervező így nyilatkozott a termékről: “Azért olyan izgalmas, mert esztétikájában valahol a dizájntárgy és a játék között helyezkedik el, valamint lényegesen mélyebb jelentést hordoz magában egy hétköznapi játéknál, így a vele játszó gyereket is kreativitásra ösztönzi.”

Megnézem
Összes kép (1)

Itt találod meg őket!

Dobozba zárt kreativitás? – Kisladik

A Kisladik többféle kreatív dobozt kínál, nekünk a kedvencünk a Kisladik Árnyszínház alkotókészlet, amiben minden eszköz és anyag megtalálható ahhoz, hogy a kicsik összeállítsák saját árnyszínházukat.

Megnézem
Összes kép (1)

A neten itt találod őket!

Lemosható tetkó? – TATZ

Gyerekkoromban örültem, ha néhány száz forint zsebpénzt kaptam a szüleimtől, és azon menten lemosható tetoválásokat vásároltam, mert akkor az volt az irtó menő. És meglepő módon nincs ez most sem másképpen: a lemosható tetkó újra menő! Nemrég debütált a piacon a legkisebbek és a nagyobbak örömére is a TATZ, a hazai dizájnertetoválásokat kínáló márka. A recept egyszerű: vagány minták, élénk színek, ráadásul akkor mossuk le őket, amikor akarjuk! (Az én fiam, bár csak kétéves, imádja!)

Megnézem
Összes kép (1)

A neten itt és itt találod meg őket! 

Ergonomikus kréta? – BOYA

A BOYA a kakukktojás a listában, mivel nem magyar termék, de nem hiányozhat a válogatásból, hiszen ez a Red Dot-díjas kréta nemrég itthon is elérhetővé vált. A különleges, csepp alaknak köszönhetően a BOYA nem hasonlít a hagyományos krétákhoz, sokkal könnyebb kézben tartani, ráadásul szabadabban is mozoghat az egész kézfej és kar, így színezni, vonalakat húzni is roppant egyszerű vele. A siker garantált!

Megnézem
Összes kép (1)

A neten itt találod őket!

Heveder a kismotorra? – Pocket Trailer

A kismotorok, futóbringák cipelését könnyíti meg a Pocket Trailer, amit könnyedén a járgányra szerelhetünk. A gyerekek kedvenc közlekedési eszközei a Pocket Trailernek köszönhetően egyszerűen vállra kaphatók, de akár a babakocsira is felakaszthatók. Nemcsak az anyukáknak, de már az apukáknak is nagy kedvence.

Megnézem
Összes kép (1)

A neten itt találod őket!

Szobrok? Fajátékok? – Kiskakas

A Kiskakas első kollekcióját egy hangszerkészítő készítette el, aki kézművesmódszerekkel, nemes fából alkotott figurákat. Ezekkel az állatokat formáló figurákkal kreatívan játszhatnak a csemeték, és egyben a gyerekszoba szép díszeivé is válnak. A tárgyak kezeléséhez és ápolásához kizárólag természetes anyagú készítményeket használtak a készítők, az Auro olajait és viaszait, melyek tartósan védik és kiemelik a fa természetes szépségét.

Megnézem
Összes kép (1)

A neten itt találod őket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top