Család

Iskolakezdés: 6 szuper tankönyvcsomagolási ötlet

A tankönyvek csomagolásának kétségkívül leggyorsabb és legegyszerűbb módja a készen kapható műanyag borítók használata. Mutatunk néhány kreatív csomagolási ötletet, hátha idén kedved kapsz a különleges könyvborítókhoz.

Emlékszel az indigószínű csomagolópapírokra piros keretes vignettával fölcímkézve? Szerencsére ez a stílus már régen kiment a divatból, helyét átvették a hercegnős, autós, mesefigurás, futballsztáros műanyag tankönyvborítók. Ha a szeptemberi iskolakezdésre valami egyéni, különleges és persze menő csomagolást szeretnél, ötleteink segíthetnek a választásban.

Iskolakezdés: 6 szuper tankönyvcsomagolási ötlet

1. Kézzel festett könyvborító

Ehhez a könyvborítóhoz sima, egyszerű fehér csomagolópapír a legalkalmasabb. Borítsd be a papírral a könyveket, füzeteket, majd akvarell festékkel, zsírkrétával, ceruzával vagy filccel rajzolj rájuk színes mintákat, vonalakat tetszőleges irányban, méretben. A tantárgyat se felejtsd el a borítón feltüntetni.

Iskolakezdés: 6 szuper tankönyvcsomagolási ötlet

2. „Origami” tankönyvborító

Az egyszínű könyvborítóra színes papírból hajtogatott csíkokat, formákat ragaszthatsz. A könnyebbség kedvéért érdemes a tantárgy nevét is felírni a borítóra, de azt is kivághatod a színes papírból.

Iskolakezdés: 6 szuper tankönyvcsomagolási ötlet

3. Térkép, kotta, számok tankönyvborítók

Az egyes tantárgyak felszerelését feliratozás nélkül is felismeri a gyerek, ha a tárgyra jellemző papírral csomagolod be a könyveket, munkafüzeteket. Az énekkönyvre és füzetre miért ne kerülhetne kottát mintázó csomagolópapír, a matekra számokkal díszített. A földrajzot térképbe, a biológiát növényeket ábrázoló papírba, míg a nyelvtant betűkkel díszített papírba csomagolhatod.

Iskolakezdés: 6 szuper tankönyvcsomagolási ötlet

4. A „maradékpapír” könyvborítók

Ünnepekről, születésnapokról, karácsonyról általában sok felhasználatlan méretű papír marad ki. Csomagold ezekbe a tankönyveket, mely több szempontból is praktikus: 1. nem kell tárolnod a maradék papírokat, 2. nem fizettél a csomagolóanyagért, 3. színes, szebbnél szebb könyvborítóid lettek.

Iskolakezdés: 6 szuper tankönyvcsomagolási ötlet

5. A „kivágott minta” tankönyvborító

Elismerjük, ezzel a csomagolással inkább díszíted a tankönyveket, mintsem megvéded a rongálódástól, ugyanakkor remek egyedi mintákat ragaszthatsz a tankönyvek borítóira. Színes, használaton kívüli képekből, régi naptárak fotóiból sablon segítségével vágj ki részleteket, amelyeket ragasztóval rögzíts a borítón. Az egész fotó is nagyon jól mutat a mozaikokból összeállítva, de össze is keverheted a különböző képrészleteket.

Iskolakezdés: 6 szuper tankönyvcsomagolási ötlet

6. A már majdnem retró tankönyvborító

Ha nem is indigókékkel, hanem drapp papírral kösd be a könyveket, füzeteket, munkafüzeteket. A tankönyvek gerincére általad választott betűtípussal és fehér zselés tollal írd fel a tantárgy és a gyerek nevét, osztályát. A munkafüzetek, füzetek előlapjára tudod a feliratokat elkészíteni. Gyermeked saját maga is dekorálhatja a borítókat kedve szerint, mert mégis inkább itt élje ki ilyen hajlamait, mint a könyv lapjain.

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top