Otthon

Így könnyebb a tavaszi nagytakarítás

Tedd egyszerűvé és rövidítsd le a tavaszi nagytakarítást! Nem kell napokig a takarítással bíbelődnöd, íme, 5 tipp, hogy a takarításon kívül másra is jusson időd!

Találd fel magad, légy leleményes, és könnyítsd meg a tavaszi nagytakarítást! A felszabadult órákat szánd magadra és a családodra – ha okosan takarítasz, pihenni is lesz időd!

Így könnyebb a tavaszi nagytakarítás

 

Használj ecetet!

Lehet, hogy az ecet szaga nem a legkellemesebb, de hidd el, gyorsan elillan, és nagyon jó barátod lehet a takarítás során! Igaz, kicsit munkás, de még a makacs vízkövet, rozsdafoltot is száműzi és a legmattabb vízcsapot, valamint koszos ablakot is tisztává és fényessé varázsolja. Az ecet tökéletes fertőtlenítő, és baktériumölő, így a konyhapult tisztántartására, és a járólap felmosására is használhatod, ráadásul nyugodt lehetsz, mert úgy tisztítottad meg a környezetedet, hogy vegyszert sem kellett használnod.

Elő a citrommal!

Ha úgy melegítesz ételt, hogy nem takarod le a tányért, és nem törlöd ki minden használat után a mikrót, akkor jó eséllyel a mikró tisztítása egy régóta halogatott feladat. De ne aggódj, erre is van megoldás: egy kis tálat tölts meg vízzel, facsard bele 1 egész citrom levét, majd indítsd el a mikrót 4-5 percre! A gőz erejének köszönhetően a citromos víz szépen leoldja a zsíros ételmaradékokat, lerakódásokat és szagtalanít is. Ha lejárt a program, elég csak kitörölnöd a belsejét, és már tiszta is a készülék belseje!

Gőzölj!

A konyhában és a fürdőszobában, de még az egyik legjobban utált házimunkában, az ablak pucolásban is a segítségedre lehet egy gőztisztító. Vannak már kisméretű, kompakt gőztisztítók, amik pár perc alatt megszabadítanak az órákig tartó suvickolástól, a konyhai csempére tapadt zsíros szennyeződésektől, és még a fugát is tisztává varázsolják. Ha beszerzel egy gőztisztítót az ablakpucolás is szó szerint néhány mozdulat lesz csak, és nem utolsó sorban nem kell vegyszert használnod, mégis minden tiszta és fényes lesz.

Így könnyebb a tavaszi nagytakarítás

 

Ne spórolj a szódabikarbónával!

A szódabikarbóna az ecethez hasonlóan nagyon jó vízkőoldó, ezért ha makacs vízkővel találod szembe magad, keverj el szódabikarbónát egy kevés ecettel, hogy kenhető masszát kapj, majd kend az érintett felületre. A szódabikarbónát használhatod a zsíros sütő kitisztítására is: hagyd állni a masszát a koszos területen, majd egy dörzsi szivaccsal súrold át. Nem mondjuk, hogy leányálom lesz, de segít eltüntetni a bacikat és a vízkövet.

Dobd ki a kacatokat!

A tavaszi nagytakarításba a szelektálás is beletartozik: Ne halogasd tovább, válj meg a régi, haszontalan dolgaidtól! Válogasd át a ruháidat, gondold végig, hogy mi az, amit nem vettél fel 1 éve, és válj meg a felesleges daraboktól. Nézz körül a smink cuccaid között is, és aminek lejárt a szavatossága, dobd ki! Szelektáld a bizsuidat, amiket nem hordasz, ajándékozd el. Rengeteg helyet felszabadíthatsz, ráadásul a szelektálás után meg is fogsz könnyebbülni!

 

Még több takarítási tipp az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top