Otthon

Így rendezd át a hűtőd!

Ha kis rendszert viszünk az otthoni élelmiszertárolásba, az étkezésünk is tudatosabbá válhat. Ehhez gyűjtöttünk kedvcsináló fotókat.

Veled is előfordult, hogy megromlott a hűtőben a saláta, mert nem vetted észre, hogy ott lapul pár befőttesüveg mögött, és megfeledkeztél róla? Az ehhez hasonló bakikat is kiküszöbölhetjük, ha rendet vágunk a hűtőnkben. Közben átgondolhatjuk, miből áll a fogyasztásunk, min szeretnénk esetleg változtatni, minek szabadítsunk fel több helyet.

Alapszabály, hogy kisebb az esély a káoszra, ha mindennek van helye. Talán saját címkéket gyártani túlzás, de túl sok időt azzal sem pazarlunk el, ha beírjuk a számítógépbe, amit szeretnénk, kinyomtatjuk és körbevágjuk.

Az olcsó műanyagok vagy feleslegessé vált dobozok viszont valóban jó szolgálatot tehetnek a rendtartásban. Érdemes egymás mellé csoportosítani azt, amit egyszerre használunk, kaphatnak külön dobozt a sajtok, a felvágottak és társaik, joghurtok, kefirek vagy bármi, amiből sokat tartunk. Itt a bolti feta, a salátaöntet és a szószok is egyforma befőttesüvegekbe kerültek:

Így rakd rendbe a hűtődet!

A lényeg a hatékonyság, nem kell túlzásba vinni, a mi hűtőnk nem divatfotózásra készül, csak arra fordítsunk időt, ami aztán tényleg megkönnyíti az életünket, tanácsolja a The Social Home blog szerzője.

Pár egyszerű műanyag doboz is sokat segíthet, és ezeket mosogatógépbe is be lehet dobni:

Így tedd rendbe a hűtődet!

Sok hűtőn nem átlátszóak az alsó zöldségtartó dobozok, ami azt eredményezi, hogy mindent elnyelnek, és ami oda egyszer belekerül, azt könnyen fonnyadtan láthatjuk viszont. A Cheeky Kitchen blog szerzője ezt úgy oldotta meg, hogy szerzett átlátszó dobozokat az eredetiek helyett. Itthon egyelőre nem találjuk, hol kaphatnánk ilyet, de talán két megfelelő méretű műanyag doboz is megteszi.

Martha Stewart magazinjában így fest az ideális hűtőbelső jádezöld színben.

Így tedd rendbe a hűtődet!
Még egy dobozos rendszer:

Minél több a hűtőnkben a zöldség és gyümölcs a következő bevásárlás után, annál jobb:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top