Otthon

Így építs házat, ha boldog akarsz lenni!

A feng shui tanításai szerint nem mindegy, milyen környezetben és milyen környéken épül a házunk. Sőt, az is meghatározó, hogy a homlokzat melyik égtáj felé néz. A teljesség igénye nélkül hoztunk néhány információt, amik alapján eldöntheted, hogy szükséged van-e az ősi tanításokra.

Kiegyensúlyozottság, életerő, egészség, siker – azoknak, akik hisznek a feng shui elveiben és az ősi rendszer szerint építik fel vagy rendezik be a házukat, mindez megadathat. Az ősi térrendezési megoldások ugyanis olyan körülményeket teremtenek a rendszer követői szerint, amelyekben megfelelően áramlik az energia és az jó hatással van a házban élőkre. A tereket, elemeket, formákat és égtájakat is alapul vevő feng shui olyan lehetőségeket vázol, amelyek segítségével megszűnnek a negatív hatások.

 Bágua térképpel

A feng shui szakértők azt vallják, hogy mindennek saját rezgése van. Ahhoz, hogy a meglévő állapotból kihozzuk a legjobbat, olyan szintre kell emelni a tér rezgését, hogy az energia megfelelően áramoljon. A házak homlokzati beállítása határozza meg a bágua térképek alapján felosztott területek helyét. De magának az épületnek a környezete is fontos a szakértők szerint, akik azt mondják, a telek kiválasztása előtt érdemes megnézni, vannak-e negatív tényezők a környéken. Az ősi tanítások szerint például nem szerencsés szeméttelepek vagy szennyvíztelepek közelben, vagy börtönök, kórházak mellett lakni, de az sem mindegy, milyen alakú, vagy merre lejt egy telek.

Így építs házat, ha boldog akarsz lenni

A belső terekben fontos a tisztaság, a rend, és az, hogy ne legyenek túlzsúfolva a helyiségek. A felesleges holmikat nem szabad tartogatni és ha van rá lehetőség, érdemes viszonylag gyakran átrendezni a bútorokat. A színek is befolyásolják a hangulatodat, ezért bátran válassz változatosan közülük. Persze arra ügyelj, hogy maradjon ízléses az élettered.

A térrendezés alapja a feng shuiban a bágua térkép, amely a teret nyolc területre osztja az égtájakhoz kapcsolva:

  • gazdagság
  • hírnév
  • párkapcsolat
  • egészség, család
  • kreativitás, gyermek
  • tudás
  • karrier, emberi kapcsolatok
  • utazás, segítők

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top