Otthon

A leggyakoribb dekorációs hibák, amelyeket mindenki elkövet az otthonában

Szeretünk néha felindulásból nekiesni a lakásdekorálásnak, de nem mindegy, hogyan tesszük.

Jó dolog olykor felújítani, dekorálni a lakást, de ennek során sokan beletévedünk a leggyakoribb hibákba. Megmutatjuk, mik ezek.

Túl magasra akasztod a képeket vagy a festményeket a falon

Ügyelj arra, hogy minden kép középpontja szemmagasságban legyen. Ez körülbelül 147 centiméterre van a padlótól. 

Minden bútort a falhoz tolsz

Ha az összes bútorodat a fal mentén helyezed el, túl formálisnak hathat. Az egy dolog, hogy elegendő helyet hagysz a szoba közepén, de kisebb bútorokat nyugodtan oda is állíthatsz, nem múzeumban vagyunk. 

Forrás: TWENTY20

 

Félsz a színektől

Egy bizonyos fokig jók az egyszínű dolgok, de a végén még elszomorodsz a homogenitástól. Miért kéne minden szoba falának ugyanolyan színűnek lennie? Merj bátran kísérletezni a színekkel, ha egy kicsit odafigyelsz, vagy szakértő tanácsát kéred, ízléses és egyáltalán nem eklektikus végeredményt kapsz.

Túl sok párnát halmozol fel az ágyon vagy a kanapén

Színesebbé és barátságosabbá teszi egy-két párna a szoba hangulatát, de ha neked vagy a vendégeidnek folyamatosan pakolgatni kell őket, mert nem férnek el tőlük, az nem olyan kényelmes.

Túl trendi akarsz lenni

Ha mindent a legújabb trendek szerint alakítasz ki, ne lepődj meg, hogy jövőre vagy pár éven belül cserélheted le az egészet, mert elavult addigra.

Mindig mindennek passzolnia kell egymáshoz

Legyenek azonosak az éjjeliszekrények, és a konyhád minden egyes bútora is menjen a többihez. Ugyan miért? Ha a megfelelő mintákat, formákat és színeket választod, szuper egyedi és ízléses végeredményt kaphatsz. 

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top