Otthon

Az elegáns fekete

Néhány fekete bútorral, dekorelemmel és kiegészítővel elegánssá tehetjük az enteriőrt. A lakberendezési üzletekben rengeteg sötét tónusú darabot találunk, de nem árt vigyázni, mert ha túlzásba esünk, vagy nem megfelelően párosítjuk a tárgyakat, könnyen egy gótikus kastélyban találhatjuk magunkat. Összeszedtünk egy pár irányelvet, amelyeket a fekete felületek, fényes textúrák használatakor nem árt betartani.

Mielőtt fekete lakberendezési kellékekhez nyúlnánk, vizsgáljuk meg, elég világos-e az otthonunk. Egy világos, alapvetően barátságos teret még a fekete színnel sem olyan egyszerű tönkretenni. Választhatunk fekete, sötét tónusú nagyobb berendezési tárgyakat is, mint amilyen egy szék vagy ez a high-tech légkondicionáló, de ügyeljünk arra, hogy ezekből egy-két darabnál ne legyen több.

Az elegáns fekete

1. Szék, Jysk, 24 900 forint
2. Fém lámpabúra, Butlers, 39 900 forint
3. Fisher Klíma Art FSAIF-Art-90AE2-B típusú klíma, 285 750 forint
4. Sötétkék rácsos ágy, IKEA, 8990 forint
5. Puff, Jysk 13 500 forint
6. Gurulós tároló, IKEA, 14 990 forint

Ha megvan az áhított fekete bútordarab, akkor ügyeljünk rá, hogy ez a szín, ez a stílus, máshol is visszaköszönjön. Egy geometrikus párnahuzat vagy éppen textiltároló kitűnő lehet erre a célra, de a lakástextil-kínálatból választhatunk takarót, terítőt vagy konyharuhát is. Míg a terítő mintája inkább a hagyományok felé viheti el az enteriőrt, addig a párna és a tároló a modern stílus felé – ebből is látszik, nemcsak a színekkel, de a mintákkal is rengeteget finomíthatunk egy tér hangulatán.

Az elegáns fekete

1. Geometrikus mintájú párna, Jysk, 1690 forint
2. Bogaras konyharuha, H&M Home, 1990 forint
3. Szürke, textúrált takaró, Mamas & Papas, 12 990 forint
4. Terítő, H&M Home, 5990 forint
5. Geometrikus mintájú tároló IKEA, 2990 forint

A lakástextilek mellett dekorációs elemeket is találunk fekete színben, de talán ebben az esetben kell a legkörültekintőbben választani, és mértéket tartani. Ha például a sötét fémtárolóba a konyhaablak fűszernövényei kerülnek, az biztosan nem kelt borongós hatást, ahogyan önmagában a sötét színű fogmosópohár sem. Ezzel ellentétben, ha a faág alakú gyertyatartót és a kalitkát párosítjuk, mellélövünk. A kalitka sötétjét szintén ellensúlyozhatjuk úgy, hogy zöld növényt teszünk bele, és kaspóként lelógatjuk.

Az elegáns fekete

1. Fekete gyertyatartó, Butlers, 2990 forint
2. Ág alakú gyertyatartó, H&M Home, 3990 forint
3. Pohár, F&F Home, 1590 forint
4. Szürke fémtároló, H&M Home, 3990 forint
5. Illatgyertya, H&M Home, 1290 forint
6. Fekete kalitka, IKEA, 7990 forint
7. Fekete evőeszközkészlet, Butlers, 4990 forint 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top