Otthon

Így használd ki az erkélyedet tavasszal!

Ha nem kertes házban, hanem lakásban élsz, pontosan tudod, mennyire jó kiülni az erkélyre reggel a kávéddal és élvezni a napsütést, este pedig borozni a barátokkal. Akár pici erkélyed, akár nagyobb teraszod van, aranyat ér, megmutatjuk, hogyan használd ki!

A városban egy talpalatnyi zöld, egy kis erkély is igazi kincs! Az erkélyedet be is építheted, így nemcsak teret nyersz a lakáshoz, de esős időben is használhatod!

Így használd ki az erkélyedet tavasszal!

 

 

Nyitott erkély – saját privát tér a szabadban

Ha nyitott az erkélyed, szabadon élvezheted a tavaszi napsütést, és olyan, mintha lenne egy saját kiskerted a városi forgatagban. A teraszod méretétől függően ültethetsz szép, színes virágokat a balkonládákba, és mediterrán hangulatot teremthetsz, ha nyárra kiteszed a pálmafádat. Berendezheted a stílusodhoz passzoló kerti bútorokkal, és 1-2 dísztárggyal még otthonosabbá varázsolhatod. Arra azonban ügyelj, hogy mindenből a kevésbé kényes, vízálló anyagokat válaszd, hogy egy nyári zápor után könnyen át tudd törölgetni a bútorokat!

Ha nyitott az erkélyed, érdemes kültéri járólappal lefedned, hogy könnyen tisztán tudd tartani. Nemcsak a virágokkal és kiegészítőkkel, hanem a járólap stílusával is játszhatsz, hogy igazán egyedi legyen a kinti élettered: választhatsz fa hatásút a természetesség kedvéért, sötétebb tónusút a glamúros stílushoz, vagy pasztellszíneket a letisztult hatásért.

Zárt erkély – nagyobb lakás

Ha úgy döntesz, beépíted az erkélyedet, bizonyos szempontból jobban ki tudod majd használni, mint a nyitott teraszt. Természetesen ez függ attól, hogy mennyire teszed zárttá, de jól döntesz, ha hatalmas üvegfelületekkel dolgozik az építész. Zárt erkélyen is ugyanúgy élvezheted a kilátást, előnye, hogy esős időben sem kell a négy fal közé bevonulnod. Ha jó idő van, egyszerűen tárd szélesre az ablakot, és már napozhatsz is! A zárt erkély további előnye, hogy a takarításával sokkal kevesebb lesz a dolgod, és a berendezésére is nagyobb lehetőséged nyílik, hiszen a kényesebb bútorok is védve lesznek az időjárás viszontagságaitól.

Így használd ki az erkélyedet tavasszal!

 

Ha ügyesen építed be az erkélyed, tulajdonképpen a lakásodat bővíted. Berendezhetsz egy nyugodt kis zugot, ahová elvonulhatsz olvasni, dolgozni, vagy egyszerűen csak pihenni, relaxálni. Egy beépített erkélyen tárolhatsz olyan dolgokat is, amelyek a lakásban nem férnek el, de arra ügyelj, hogy ne lomraktárnak használd, és tedd ízléses tárolódobozokba a cuccaidat!

 

Olvass még több cikket otthon témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top