Otthon

5 tanács tavaszi nagytakarításhoz

Légy alapos, szabadulj meg az allergénektől, és élvezd a tisztaság illatát! Tippek, praktikák a takarításhoz!

Sokszor úgy takarítunk, hogy a szennyeződést és baktériumokat rejtő felületekről elfelejtkezünk. Légy körültekintő, hogy otthonod makulátlanul tiszta legyen!

5 tanács tavaszi nagytakarításhoz

 

Húzd el a sütőt!

Ezt a műveletet sokan és elég sokáig halogatjuk, de ha valóban tiszta lakást szeretnél, ne spórold meg a sütő mögötti csempe tisztítását sem! Tény, hogy a zsíroldó vegyszereknek erős, szúrós szaga van, így ha inkább a természetes megoldások mellett voksolsz, válaszd az ecet- citrom-szódabikarbóna kombinációt! Így káros anyagok nélkül is megszabadulhatsz a szennyeződésektől, de, ha súrolás nem a kedvenc elfoglaltságod, szerezz be egy gőztisztítót, amivel órákat spórolhatsz, és idegsejteket menthetsz!

Előzd meg a dugulást!

Ha vegyszermentesen akarsz megbirkózni az eldugult lefolyóval, pontosabban meg akarod előzni a bosszankodást, akkor használd fel a kávézacc erejét! Ha lefőtt a kávé, ahelyett, hogy a szemétbe dobnád, öntsd a WC-be, vagy a lefolyóba, így megelőzheted a dugulást, és sok kellemetlen pillanattól mentheted meg magad!

Nézz fel a konyhaszekrény tetejére!

Állj fel egy székre, és nézd meg mi a helyzet a konyhaszekrény tetején! A legtöbb esetben nem szívderítő a látvány, de ha beszerzel egy gőztisztítót, még a vastag lerakódott zsírréteget, és a rátapadt port is pár perc alatt leszedheted vele. Utána elég áttörölnöd egy száraz ruhával, és több dolgod már nincs is vele.

5 tanács tavaszi nagytakarításhoz

 

Ápold a fa felületeket!

Használd ki a vegyszermentes takarítás minden előnyét, és köss barátságot a lenolajjal! A lenolaj tökéletes faápoló szerként működik: hígítsd kevés vízzel, fogj egy puha törlőruhát, és töröld át a fa bútoraidat, a konyhaszekrényedet, az étkezőasztalt, és mosd fel vele a fa padlódat! A lenolaj táplálja, óvja a bútoraidat, és a fa felületeknek gyönyörű fényt kölcsönöz.

Tisztítsd meg a fugát!

A fugatisztítás, a sütőtisztításhoz hasonlóan az egyik legkevésbé kedvelt foglalatosság. Biztos, hogy a szemed előtt van, ahogy a filmekben a fuga fogkefével való tisztítását adják büntetésül a katonáknak. Neked viszont nem kell vezekelned semmiért, így egyszerűbben is megoldhatod a fugatisztítást: szerezz be egy kis kompakt gőztisztítót, és élmény lesz a fugatisztítás is. Ha hiszed, ha nem, pár perc alatt tisztává varázsolja a járólapodat, és a csempédet is!

 

Még több takarítási tipp az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top