Otthon

Így frissítsd fel a régi otthonod, hogy újnak tűnjön

Ahogy mi magunk, úgy a körülöttünk lévő dolgok is öregszenek. Például az otthonunk.

Sajnos az évekkel mindenki idősebb lesz, ez alól otthonaink sem kivételek, ezért nem árt időnként frissíteni rajtuk, mielőtt visszafordíthatatlanul lerombolt állapotba kerülnének. A következő tippek segítségével nemcsak hogy felfrissítheted lakásod régi kinézetét, de akár teljesen új külsőt varázsolhatsz neki.

Fesd le a szekrényeket

Nem kis projekt, az biztos, de a régi, kopott bútorokat néhány óra alatt felfrissítheted, amitől teljesen újnak fognak hatni.

Forrás: A Beautiful Mess

A spájz se maradjon ki!

A kamra átfestése azért is jó ötlet, mert így kénytelen leszel kipakolni az elmúlt években ott felgyülemlett ételeket, fura állagú dolgokat tartalmazó befőttesüvegeket, és rendet tenni végre. Melós és utálatos dolog, tudjuk, de utána elképesztő jó érzés a megújult és tiszta spájzba belépni.

Forrás: Polished Habitat

Cseréld le az ajtókilincseket és a fogantyúkat

Végre egy egyszerű, pár mozdulatos megoldás, ami viszont nagyobb változást hoz, mint gondolnád. Az unalmas, kopott kilincsek vagy szekrényfogantyúk helyébe válassz újakat. Pár csavarás, és már kész is!

Forrás: House Tweaking

Fesd át a padlót

Némi körültekintést igényel a folyamat, nem mindegy, hogy parkettáról vagy csempéről van-e szó, ezért érdemes előtte szakember tanácsát kérni. Ha nagyobb projektbe vágnál bele, akár újra is csempéztetheted a szobákat, de nyilván sokkal több költséggel kell számolnod, ha ezt az opciót választod.

Little Green Notebook

Konténerkertészet

Ha nincs kerted, és nem is engedheted meg magadnak, szuper ötlet az olcsóbb konténer, vagyis beltéri kert létrehozása. Ez lehet akár ablakba rakható cserepes virág ültetése vagy bármilyen szobanövény termesztése.

Forrás: A Beautiful Mess

Csempézz

De nem feltétlenül a padlót, hanem például a konyhapultodat vagy egy kisebb bútor, asztalka felületét. Nagyon fel tudja dobni a régi bútor kinézetét, és ha kis felületről van szó, nem is drága mulatság.

Forrás: A Beautiful Mess

Fesd át a terasz kövezetét

Ha van erkélyed vagy teraszod, miért bámulnád a csúnya, szürke betont minden nap? Légy kreatív, és fesd át kedved szerint.

Forrás: A Beautiful Mess

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top