Otthon

Ültess beltéri virághagymákat karácsonyra

Szuper beltéri növényeket mutatunk, amiket ha még most elültetsz, karácsonyra pont kivirágoznak.

Kényes dolog a növénytermesztés és -ápolás, de megéri. Frissé és élettelivé varázsolnak minden otthont, ráadásul ha te ülteted el őket, tényleg nagyon jó érzés, amikor látod az első virágokat kibújni. Mutatunk pár ötletet, milyen virághagymát érdemes most elültetned, hogy a karácsonyi szezonra már kinőhessen valami belőle, és szuper szobanövény lehessen.

Milyen fajta legyen?

A jácint néhány fajtája például szuperül működik beltérben. Helyezd el a hagymáját földdel töltött terrakotta- vagy acéledényben úgy, hogy körülbelül 1 centiméterre álljon ki a földből. Tedd hűvös, sötét helyre, és tartsd a földet nedvesen. Egy hónap alatt megindulhat már a rügyképződés, ekkor kell fokozatosan hozzászoktatni a növényt a világosabb, melegebb atmoszférához. 

Forrás: Tumblr.com

Ha ügyesen csináltunk mindent, körülbelül 3 hétig fog a jácintunk virágozni, persze csak megfelelő öntözés és nem túl meleg hőmérséklet ellenében. Szuper illata van, ezért mindenképp érdemes most elültetni még, hogy karácsonykor már azt szagolgathasd.

Vigyázz az irritációra!

A jácint irritálhatja az érzékenyebb bőrt, ezért érdemes kesztyűt húzni a növény gondozása közben.

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top