Otthon

A leggyakoribb növénygondozási hibák

Ismét elpusztult egy szobanövényed? McMenemy Márk elmondja, mit csinálsz rosszul!

A szobanövények szeszélyes élőlények, ha jól érzik magukat valahol, akkor szinte semmi gondunk nincs velük, viszont ha valami nem tetszik nekik, akkor megmakacsolják magukat, és kezdődnek a bajok. Nézzük a leggyakoribb gondozási hibákat, melyek közül mindegyik külön-külön is elpusztíthatja zöld kedvencedet.

1. Nem olvastad el a növény gondozási útmutatóját

Ami öreg hiba, hiszen ez az első és legfontosabb lépés egy új növény vásárlásánál. Érdemes mindig a latin név alapján rákeresni az interneten a növény gondozási útmutatójára, vagy kikérni az eladó segítségét.

2. Túlbuzgó voltál, és túlöntözted

Higgyétek el, a túlöntözés következtében sokkal több növény pusztul el, mint a kiszáradástól. Mindig győződj meg arról, hogy növényed alatt nem alakult ki pangó víz!

 

Forrás: KertTV

Forrás: KertTV

3. Vagy épp ellenkezőleg – nem öntözted eleget

Ha nem vagy egy öntözőbajnok, érdemes inkább szárazságtűrő növényekkel körbevenned magad, mint pl. a kaktusz, mely nagyon kevés locsolást igényel.

4. Túl sok/túl kevés fényt kapott

Mielőtt kiválasztanánk az új jövevény helyét a lakásban, ismerjük meg fényigényét, mivel ebben nagyon eltérhetnek egymástól. Egyes növények napimádók, míg mások a félárnyékos zugokat kedvelik.

Még több információ és gondozási hibák a KertTv oldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top