Otthon

Van lépcső az otthonodban? Így tedd csinossá!

Egy lépcső nemcsak funkcionális, hanem mutatós is lehet.

Ha olyan lakásban vagy házban élsz, ahol lépcső is található, biztosan belegondoltál már abba, hogyan dobhatnád fel a kinézetét. Az egy dolog, hogy praktikus, de miért ne lehetne különleges is? Mutatunk pár ötletet, hogyan teheted egyedivé a lépcsődet, hogy még a hatodik fel-le mászásnál se azon bosszankodj, mennyi lépcsőfok van, hanem a szépségeiben tudj elmerülni. 

Forrás: STUDIO. LIFE. STYLE

Borítsd be a lépcsőd szőnyeggel, akár különböző fajtájúakkal. 

Forrás: DEHN BLOOM DESIGN, JOHN ELLIS

Legyen más színe vagy tónusa a lépcsőfokoknak, mint a körülötte lévő dolgoknak. A kontrasztos színek szuperül mutatnak, csak még jobban kiemelik egymást, ezért bátran kísérletezz velük, legyen szó akár egy sötétebb árnyalatról is.

Forrás: MARIE FLANIGAN INTERIORS

Használd ki a lépcső melletti helyeket. Építs be például a falba polcokat, amelyekre könyveket vagy dísztárgyakat is tehetsz, vagy akár nagyobb dolgok tárolására alkalmas szekrényeket is kialakíthatsz itt.

Forrás: MASSUCCO WARNER MILLER

Alakíts ki a lépcső aljában egy kis sarkot, ahol fölfelé menet lepakolhatod a cuccaidat vagy indulás előtt kényelmesen ülve bekötheted a cipődet. Csak kényelmesen!

Forrás: JENNY KIRSCHNER

Helyezz el a lépcsőkön vagy mellette növényeket, hogy egy kicsit feldobják a hangulatot. 

Forrás: ELIZABETH BOMBERGER; REAGAN WOOD FOR HOMEPOLISH

Kísérletezz a korláttal. Lehet egysoros vagy több, függőleges vagy vízszintes, minden rád van bízva.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top