Otthon

5 trükk, amivel 5 perc alatt ingyen feldobhatod a lakásodat

Azt hiszed, öt perc nem elég semmire, nemhogy arra, hogy nagy változást hozzon az otthonodban? Meglepődsz, ha kipróbálod a következő öt trükköt, amivel tényleg pár perc alatta felfrissítheted a lakásodat.

1. Engedj be több fényt

Ha nappal van, akkor legyen teljesen nappal. Húzd fel a redőnyöket, szét a függönyöket, engedj be annyi természetes fényt az otthonodba, amennyit csak lehetséges. Ha egy nem annyira rendezett lakást elönt a fény, máris sokkal szebbnek tűnik. A legjobb, ha az ablakokat tisztán tartod, hogy minél több napsütés jusson az otthonodba. Amikor elérkezik az este, akkor pedig játssz a hangulatfényekkel, kapcsold le a csillárt és inkább több, meleg fényű kislámpával világíts, hogy otthonos kuckóérzet legyen a lakásban.

2. Szegd meg a lomtalanítás szabályait

A lomtalanítás szakértői küzdenek a „mindent-bele” kosarakkal, pedig amikor épp csak 5 perced van, akkor nagyon is jól jönnek és használni kell mindet. Fogj egy jópofa dobozt, kosárkát és söpörj bele mindent, ami látványos helyen csak a rendetlenséget növeli. Ha a főbb pontokat, mint az ebédlőasztal, dohányzóasztal, konyhapult mentesíted a sok csetresz alól ezzel a trükkel, máris növeled a rendérzetet az otthonodban.

Fotó: Kim Lucian

Fotó: Kim Lucian

3. Egyenesítsd ki a bútorokat

Valószínűleg önálló életet élnek a tárgyak, mert valamiért időről időre ferdén áll a fotel, asztal, étkezőszék. Ha pedig ferdén és összevissza állnak, akkor káosz érzésed lesz tőlük. Szánj rá öt percet, hogy minden bútort, szőnyeget, sőt még a könyvet is az asztalon egyenesbe hozd. Ha összerendezed a káoszt, máris művészi berendezés válik belőle.

4. A látható helyeket portalanítsd

Lehet, hogy központi helyen van egy koszos dohányzóasztal vagy a szőnyeged olyan, hogy vonzza a porcicákat. Minden lakásban van egy-két olyan pont, ahova elsőre odatéved a szem és ha ez nem tiszta, akkor az egész otthon koszosnak tűnhet tőle. Gyorsan szedd össze a földről a lehullott tárgyakat, szemeteket, töröld át az asztalt, és a látható pormacskákat is szedegesd fel. Tényleg nem több, mint öt perc, de máris sokkal tisztábbnak tűnik az otthonod tőle.

5. Jó illat

Az otthonérzethez nemcsak a tisztaság és megfelelő világítás tartozik, hanem a jó illat is. Ehhez egy gyors szellőztetés és egy kevés illatosító is elég, hogy máris sokkal frissebb és otthonosabb legyen a lakásod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top