Otthon

Szenzációs ötletek őszi dekorációhoz

Nem kell megijedni egy kis esőtől, az ősz szép és színpompás is tud lenni, főleg, ha mi azzá tesszük. Borongós napokra teremtsünk meghitt hangulatot, akár a terasz őszi dekorációjával.

Nyáron nem kell megerőltetni a fantáziánkat a lakás dekorálásakor, hiszen annyi a friss gyümölcs és virág, hogy adja magát, és különben is inkább a szabadban vagyunk. Ilyenkor, ősszel a hidegbe hajló időjárás és a sok eső miatt beszorulunk a két fal közé. Jó, ha vannak vidám őszi dekorációs elemek, amik feldobják a hangulatot.

Őszi dekoráció tökkel

A tök minden típusa és formája természetesen uralja az október–novemberi időszakot: halloweenre való faragott töktől egészen az apróbb és mindenféle színű dísztökökig. A legjobb persze, ha az esőmentes hétvégéken nekivágunk a természetnek, és minél több lehullott színes falevelet, gesztenyét, makkot, tobozt, egyszóval őszi terméseket begyűjtünk. Így a kicsik számára fárasztónak tűnő erdei gyaloglás is egy pillanat alatt átcsaphat egy sokkal izgalmasabb „kincskeresésbe”. A kincsekkel aztán otthon indulhat az őszi dekoráció elkészítése!

DIY őszi dekoráció

A terasz őszi dekorálásakor bármi szóba jöhet, ami a kertben vagy az utca végi kiserdőben megtalálható. Legyen száraz és nagyon színes: fűzzünk fel cérnára színes faleveleket, és ebből készítsünk girlandot a teraszajtó fölé. Esetleg megtölthetünk egy használaton kívüli lámpást apró dísztökökkel. Persze nemcsak a teraszt, de a bejárati ajtót is díszíthetjük őszi dekorációval: az adventről visszamaradt koszorúalapot ezúttal öltöztessük őszibe. Ragasztópisztoly segítségével a korábban összegyűjtött termésekkel dekoráljuk.

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top